A felsőoktatás fejlesztésének meg kell teremteni továbbra is a forrásait, hiszen a diplomások körében csupán 2,2-2,6 százalékos a munkanélküliség. Ugyanakkor azok között, akik csupán érettségit szereztek, dupla ennyi a munkanélküli - hangsúlyozta a beruházás átadásakor az oktatási tárca felsőoktatásért felelős szakállamtitkára.

Manherz Károly közölte: az agrárgazdálkodási és gazdasági szakembereket képző gyöngyösi intézmény mindig is élenjáró volt a környezettudatosság és a gyakorlatorientált tudás biztosítása terén.

Dr. Magda Sándor rektor arról beszélt: jó látni, hogy a hallgatók mennyire otthon érzik magukat az egyre szépülő-épülő környezetben. S a fejlesztések egyik célja épp ez: otthon érezze magát, aki itt tanul, s vonzó legyen az intézmény annak, aki majd főiskolát választ.

A 340 négyzetméter alapterületű új épületben kaptak helyet a főiskola gazdasági igazgatóságának irodahelyiségei, továbbá létrehoztak itt egy szerverhelyiséget, amely a főiskola informatikai rendszerét szolgálja ki. Az 550 négyzetméter alapterületű borászati üzemben új irodákat és öltözőket, új palackozó és palacktároló helyiségeket alakítottak ki. Ezzel egy időben megvalósult a főiskola épületeit összekötő 7 ezer négyzetméteres díszsétány, továbbá 3 új szökőkút és több csobogó. Minderre a központi költségvetés biztosította a forrásokat.