Mindegyiknek megvan a maga előnye, hiszen míg a magán egészségbiztosítás esetén azt foglaltatunk bele a biztosításba, amit szeretnénk, addig a munkáltatói egészségügyi programban a cég fizeti a számunkra a havidíjat.

Talán ezek a legfőbb előnyök, de nézzük, hogy miben hasonlítanak és különböznek az egyes szolgáltatások. Az alábbi cikkben ezt részletezzük. Kitérünk a finanszírozásra, a fedezet terjedelmére, valamint a költségekre.

Mire számíthatunk a finanszírozás kapcsán?

A magánbiztosításokat mi magunk köthetjük meg egyéni vagy családi csomagban. Biztosítottként mi magunk fizetjük a havi díjat, cserébe a biztosító vállalja bizonyos egészségügyi szolgáltatások költségeinek egy részét, néhány esetben a teljes egészét. Ha tehát magán klinikára kell mennünk, akkor előfordulhat, hogy a kezelés kapcsán felmerülő költségek egy kisebb hányadát nekünk kell állni.

Amennyiben viszont olyan szerződést kötünk, ami bár drágább, de beletartozik az összes kórházi kezelés, ott erre semmi szükség, hiszen a számlát a biztosító állja.

Ezzel szemben a munkáltatói egészségügyi programok esetében a munkáltató fizeti a havi részletet, a szolgáltatást az alkalmazottak juttatásként kezelik. Ezt tehát a fizetésen felül kapják azért, hogy a cég biztosítsa a számukra az egészségüket, így nem esnek ki a munkából, tehát mind a két fél jól járhat vele.

Mi a helyzet a fedezet terjedelmével?

Az egyes biztosítók és azok szerződése eltérő fedezetet kínálnak. A biztosítottak általában több különböző terjedelmű és típusú közül választhatnak, így fordulhat elő, hogy az egyes balesetek esetén két fél nem ugyanazt az összeget kapja. Mindenkinek egyénileg kell felmérnie, hogy mire van szüksége, milyen betegségei szoktak lenni, mennyire szeretné magát biztonságban érezni.

Ami viszont a munkáltatói egészségügyi biztosítás illeti, itt általában meghatározott szolgáltatásokat és juttatásokat kínálnak, amelyek az adott dolgozó számára rendelkezésre állnak. Általában tartalmazzák a MRI és CT vizsgálatok költségeit, labort és egyes szakrendelések igénybevételét, de egy extra csomag esetében még teljes körű szűrővizsgálaton is részt vehetünk.

Milyen választási lehetőségek vannak?

Amennyiben magánbiztosításunk van, abban az esetben több választási opció közül válogathatunk, mind az orvos, mind a kórház kapcsán. Ezzel szemben, ha a céges biztosításra bízzuk magunkat, akkor ott nem sok lehetőségünk van válogatni, hiszen itt általában a munkáltató által kiválasztott klinikára kell mennünk.

A magánbiztosítás tehát nagyobb szabadságot eredményez, könnyebben testre szabható, viszont a vállalati biztosítás kényelmesebb és persze kétségkívül olcsóbb megoldás, ha minél előbb orvoshoz szeretnénk kerülni. Először tehát azt kell átgondolnunk, hogy van-e havi pár ezer forintunk arra, hogy saját magunkat és a családunkat bebiztosítsuk.

Ha nincs, akkor meg kell elégednünk a cég által nyújtott lehetőségekkel, ami valljuk be, sokszor igen praktikus tud lenni.