Sertés

Az első negyedéves állatjóléti átmeneti támogatások a sertéságazatban április 30-ig kérelmezhetők. A Magyar Államkincstár közzétette a szükséges információkat, amelyeket a kiadott közleményben lehet megismerni.

sertés

Az állatok számára több fény és jobb minőségi ivóvíz biztosítását ösztönzi a támogatás – Fotó: pixabay

A kérelmek benyújtására a Kincstár erre kialakított felületén van lehetőség az Elektronikus  kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Sertés  állatjóléti  átmeneti  támogatás menüponton keresztül.

Az átmeneti támogatás összegét az adott tenyészetből támogatási évben (január 1. és december 31. között) közvetlenül vagy kereskedő útján, vágóhídra vagy élve külföldre (beleértve az Európai Unió tagállamaiba) kiszállított vágósertések, vagy tenyésztésre tovább értékesített tenyészkoca süldők száma alapján kell meghatározni. A sertés egyedenként 0,3 állategységnek felel meg.

A támogatás összege a vállalt állatjóléti tevékenységek szerint a következőképpen alakul:

  • fény biztosítása esetén 1 121 Ft/állategység
  • takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítása esetén 1 961 Ft/állategység

A kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatos információk ebben a közleményben találhatóak.

Baromfi

Szintén április 30-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a baromfitenyésztést érintő állatjóléti átmeneti támogatások kapcsán, olvasható a Kincstár közleményében.

A kérelmek benyújtására a Kincstár erre kialakított felületén van lehetőség az Elektronikus  kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Baromfi  állatjóléti  átmeneti  támogatás menüponton keresztül.baromfi

Április 30-ig lehet igényelni az átmeneti támogatást – Fotó: pixabay

A baromfitartó vissza nem térítendő támogatásként legfeljebb 225 000 euró mértékű átmeneti támogatást jogosult igénybe venni.

A kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatos információk ebben a közleményben találhatóak.

További, állattenyésztéssel kapcsolatos hírekért kattintson IDE.