Megjelent az "Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatása" pályázati felhívás. (A kódszáma: KAP-RD24-RD26-1-24)

A pályázati felhívás szerint génmegőrzéssel foglalkozó természetes és jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A védett őshonos, a veszélyeztetett mezőgazdasági és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez kapcsolódó tevékenységek, műveletek három célterület keretében támogathatók a felhívás keretében:

1. célterület: Ex situ génmegőrzés,

2. célterület: Szakmai támogató tevékenység,

3. célterület: In vitro génmegőrzési tevékenység.

A támogatási kérelem benyújtására 2024. június 3. napjától 2024. július 3. napjáig van lehetőség.


A felhívás keretében a művelet végrehajtására rendelkezésre álló 5 éves időtartam kezdete 2024. május 1. napja.

Kifizetési kérelem benyújtására évente az egységes kérelem keretében kerül sor.

A kedvezményezettnek a művelettel kapcsolatban az utolsó évi kifizetési kérelem benyújtására a 2029. évi egységes kérelem keretén belül van lehetősége.

További információk és részletek itt olvashatók.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock