Az alkalmazás új verziója számos kényelmi változtatást, technikai és felületi módosítást tartalmaz; a felületen kisebb dizájnváltásra is sor került, olvasható a Magyar Államkincstár hírei között.

Az ortofotók offline letöltése és azok betöltése felgyorsult, a 2023. évi egységes kérelem indulására pedig elérhető lett a „Fénykép készítése saját felhasználásra" menüpont, ahol az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.

A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében kéri a Magyar Államkincstár, hogy amennyiben nincs beállítva az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban.

Az alkalmazás a jövőben folyamatosan újabb funkciókkal bővül.

Georeferált fotók beküldésére minden bizonnyal egyre többször lesz szükség, a mai Agroinform webináriumon például az hangzott el, hogy az AÖP esetében az alternáló kasza használatát georeferált fotó beküldésével kell alátámasztani az agrotechnikai művelet rögzítésekor gyep művelési ág esetén.

Indexkép: Pixabay