Az önkormányzatok országszerte pályázhatnak a GLIALKA STAR gyomirtóval történő parlagfű-mentesítés támogatására. A Kwizda Agro Hungary Kft. (továbbiakban Kwizda Agro) három nyertest fog kihirdetni, azaz három várost fog támogatni, nyertesenként 100-100 liter GLIALKA STAR gyomirtó szerrel. A Kwizda Agro a pályázatot évente szeretné megismételni.

A pályázat célja:

A Kwizda Agro célja a parlagfű által okozott allergiás tünetek enyhítése, a lakosság közérzetének javítása, melyet a „PARLAGFŰMENTES KÖRNYEZTÉRT” programon keresztül az önkormányzatok ösztönzésével és segítésével kívánunk elérni.

A pályázaton elnyerhető parlagfűirtási támogatás:

A Kwizda Agro a három nyertes pályázónak, nyertesenként 100-100 liter GLIALKA STAR gyomirtó szert biztosít díjmentesen, ami 25-30 hektár permetezéséhez elegendő.

Pályázhatnak:

Minden magyarországi települési önkormányzat és a települési önkormányzat tulajdonában lévő, település üzemeltetésért felelős gazdasági társaság. Minden település csak egy pályázatot nyújthat be.

Pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázó önkormányzatok és szervezetek vállalják

  • legalább 25 hektár nagyságú önkormányzati fenntartásban lévő terület parlagfű-mentesítését,
  • benyújtják a formailag és tartalmilag megfelelő pályázatukat határidőre,
  • biztosítják a Glialka Star szétszórásához szükséges humánerőforrást (min. 1 fő), illetve technológiát (háti permetező),
  • képviselőjük a pályázat eredményhirdetésén megjelenik, igény esetén a sajtó számára nyilatkozik, az átadó ünnepség keretében készült fotók közléséhez és az adományozás tényének nyilvánosságra hozatalához hozzájárul. Az adomány felhasználásáról beszámol a Kwizda Agro-nak.
  • A pályázóknak vállalniuk kell továbbá, hogy betartják a gyomirtó helyes szállítására, tárolására és alkalmazására vonatkozó feltételeket. Tudomásul veszik, hogy a gyomirtó elsősorban a parlagon lévő területeken alkalmazható, olyan helyeken, amelyeket jelenleg nem művelnek, nincsenek parkosítva. A pályázóknak megfelelő gondossággal kell eljárniuk a használat során is: mivel totális gyomirtó szer, ezért más kultúrnövényekkel nem érintkezhet, továbbá nem használható ott, ahol azt helyi rendelet tiltja.

Előnyt jelent:

  • Ha a pályázó önkormányzat korábban is elhivatott volt a hatékony parlagfűirtás iránt, feladatának tekintette a parlagfű mentesítésben való aktív részvételt, továbbá fontosnak tartotta a lakosság tájékoztatását és ösztönzését.
  • Ha a pályázó önkormányzatnak van parlagfű-mentesítési terve.
  • Ha a pályázó önkormányzat bevonja a lakosságot az irtásba.
  • A vegyszeres irtás mellett alkalmazza a kézi irtást, kaszálást ott, ahol a környezet ezt igényli.

Pályázatkezelő:

A pályázatot az Kwizda Agro megbízásából a Newsbreakers Communications Kft. kezeli. A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető:

Ügyintéző neve: Marton Kata

Telefon: +36 70 639 9303

E-mail: kwizda_palyazat@newsbreakers.hu vagy

Ügyintéző neve: Varga Vera

Telefon: +36 70 387 0988

E-mail: kwizda_palyazat@newsbreakers.hu

Pályázat benyújtásának határideje: 2013. június 11. A kitöltött pályázati űrlapot és a mellékleteket 2013. június 11. 16.00-ig várjuk pdf formátumban a következő e-mail címre: kwizda_palyazat@newsbreakers.hu vagy postán 1 eredeti és 1 másolati példányban a megadott határidő előtti postabélyegzővel.

Tárgynak a következőt adják meg: „PARLAGFŰMENTES KÖRNYEZETÉRT”

Eredményhirdetés: 2013. június 26.

A sikeres pályázókat az Kwizda Agro értesíti a döntésről. A győztes önkormányzatok neve 2013. június 26-án megtalálható lesz a www.kwizda.hu honlapon. A támogatás felhasználásának időszaka: 2013. június 26. és 2013. július 15. között.

A pályázat részei: Kitöltött és az aláírásra jogosult vezető által aláírt pályázati űrlap. Közös pályázat esetén együttműködési megállapodás, melyet az összes közös pályázó aláírásra jogosult képviselője aláírt, és amely tartalmazza a pályázati eljárás során a közös pályázók képviseletével megbízott kapcsolattartó szervezet és személy nevét.  A pályázat indoklásához szükséges dokumentumok (térképek, fotók). Parlagfű-mentesítési intézkedési terv.

  • A pályázat formai elemei: A pályázatokat a http://www.kwizda.hu/parlagfmentes_kornyezetert honlapról letölthető űrlapon kérjük benyújtani elektronikusan PDF formátumban vagy postai úton 1 eredeti és 1 másolati példányban az önkormányzat, vagy gazdasági társaság képviseletét ellátó, aláírásra jogosult személy által aláírva. Egyéb formátumú dokumentumot nem fogadunk el. A pályázatok elbírálásának szempontrendszere: A pályázatok értékelését szakértői bizottság végzi az alábbi szempontrendszer szerint: 1. A pályázati kiírás feltételeinek megfelelés, rászorultság adható pontszámok 1-10 2. A pályázat céljaival való összhang adható pontszámok 1-10 3. A pályázat megvalósíthatósága adható pontszámok 1-10 4. Plusz pontok a. Korábban is elhivatott volt, és hatékonyan lépett fel a parlagfű-mentesítés érdekében adható pontszámok 1-5 b. Parlagfű-mentesítési intézkedési terv értékelése adható pontszámok 1-5 c. Tervezi a lakosság tájékoztatását, bevonását a parlagfű-mentesítésbe. adható pontszámok 1-10 A legtöbb pontot szerző pályázat lesz a nyertes.
  • Bírálóbizottság: A pályázatok elbírálását a pályázatkiíró Kwizda Agro, valamint neves szakemberekből álló bizottság végzi majd. Az Kwizda Agro a változtatás jogát fenntartja.
    Budapest, 2013.05.16.