Megjelent a KAP Nemzeti Irányító Hatóság 6/2024. számú közleménye a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel és annak nettó árbevételhez viszonyított arányának kiszámításáról, amely a KAP Stratégiai Terv vonatkozó pályázati felhívásai esetében a mezőgazdasági tevékenységből származó árbevétel számítási módszertana.

A Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének  alapján meghirdetésre kerülő, a mezőgazdasági üzemek fejlesztését célzó pályázati felhívások keretében azok a mezőgazdasági termelők lehetnek jogosultak támogatása, akik igazolják, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételüknek legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott – áll a közleményben.

A jogosultsági feltételnek való megfelelés a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel nettó árbevételhez viszonyított arányával igazolható – emelik ki.


A Nemzeti Irányító Hatóság arra is felhívja a kedvezményezettek figyelmét, hogy az új támogatási ciklusban az eladásra vásárolt mezőgazdasági áruk nettó árbevétele is figyelembe vételre kerül a mezőgazdasági árbevétel számításánál.

A mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel és annak nettó árbevételhez viszonyított arányának kiszámításához alkalmazható képlet és a hozzá tartozó magyarázat itt található.

További információk itt olvashatók.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock