Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás ” című (VP3-14.1.1-16. kódszámú) felhívás dokumentációja.

A palyazat.gov.hu oldalon megjelent közlemény szerint a 2020 utáni európai uniós költségvetés és a Közös Agrárpolitika reformjának elhúzódó tárgyalásai miatt a mezőgazdasági támogatáspolitikában átmeneti időszakra kell készülni, így az Agrárminisztérium "A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás" pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbításáról döntött.

Ezáltal továbbra is elérhető lesz a támogatás azon Kedvezményezettek számára, akik élni kívánnak a hosszabbítás lehetőségével és a pályázati felhívásban megadott határidőig kérelmet nyújtanak be a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozóan.

A 2016-ban támogatási kérelmet benyújtók a kötelezettségvállalási időszak 5 évről 6 vére történő, 2022. április 30-ig történő meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik a 2021. január 25-től 2021. február 22-ig terjedő időszakban. A hosszabbításra irányuló kérelem visszavonható az Államkincstár által közzétett formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával 2021. március 11-ig.

A felhívást érintő további változások ITT érhetők el.

(Indexkép: pixabay)