A palyazat.gov.hu-n megjelent közlemény szerint módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása" című (VP2-6.3.1-20 kódszámú) felhívás dokumentációja.

A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontot egy új szakasszal egészítették ki, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében, 2022. november 17. – 2022. november 30. között van lehetőség.

A felhívás keretében támogatható:

A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy, legkésőbb a támogatói okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót, attól függően, hogy mely tevékenység alapján tette vállalását és kapott támogatói okiratot.

A pályázat keretében tehát szinte bármilyen mezőgazdasági tevékenység támogatható, 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű, öt évre nyújtott, egyösszegű átalánytámogatást biztosítanak hozzá.

A pályázathoz önerő nem szükséges.

Indexkép: Pixabay