A Corteva Agriscience megnyitotta új Vetőmag Csávázás Technológiai Központját Délnyugat-Franciaországban, azzal a céllal, hogy segítse az európai gazdálkodókat, hogy a lehető legjobban védett vetőmaggal rendelkezzenek a vetés idejére, és még eredményesebb legyen a gazdálkodásuk.

Az aussonnei a Corteva első európai, világszerte pedig a harmadik csávázási központja. A kutatási munka a szolgáltatásfejlesztésekre, többek között az új vetőmagcsávázási megoldásokra fog összpontosítani, hogy segítsen a gazdálkodóknak megfelelni a változó kihívásokra a mezőgazdaságban. A csávázás segít megvédeni a fiatal növényeket a kártevőktől és a betegségektől, és elősegíti a csíranövény erőteljes fejlődését, ami megalapozza a magasabb termés lehetőségét.


A Csávázás Technológiai Központok kutatólaborként, vizsgálóközpontként és vetőmagcsávázási üzemként működnek, szigorú folyamatokkal a vetőmagcsávázási technológiák felfedezésére, összeállítására és tesztelésére. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a vetőmagcsávázás védelmet és megoldást biztosítson a mezőgazdasági kihívásokkal szemben, értéket teremtve a termelők számára.

Ennek eredményeként több gazdálkodó profitálhat a vetőmagcsávázás innovációiból, amelyek biztosítják a kijuttatási dózis pontosságát, a jobb szántóföldi teljesítményt és a gazdálkodók profitjának növelését, valamint összhangban a Corteva Agriscience fenntarthatósági kötelezettségvállalásával, a fenntarthatóságot.

Corteva Vetőmag Csávázás Technológiai Központ

A Corteva Agriscience székhelye – fotó: Corteva Agriscience

A Vetőmag Csávázás Technológiai Központ az üzleti partnerekkel is együttműködik, hogy szolgáltatásokat és tesztelési lehetőséget biztosítson a vetőmagcsávázási technológiák minőségének javítására.

Igor Teslenko, a Corteva Agriscience európai elnöke a következőket mondta:

„Az első Vetőmag Csávázás Technológiai Központ megnyitása Európában jó hír, ez az innováció segíteni fogja a szükséges eszközök biztosítását a gazdálkodók számára, amelyek a fenntarthatóbb élelmiszertermeléshez kellenek."

"Mivel a csávázási technológiák közvetlen a vetőmag felületére kerülnek, nem pedig szántóföldi kijuttatásra, segíthetnek csökkenteni a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát."

„Hiszünk az együttműködésen alapuló megközelítésben – ezért együttműködő partnereink számára is lehetővé tesszük a hozzáférést formulációinkhoz és tesztelési szolgáltatásainkhoz. Ezzel is támogatva a gazdálkodókat, hogy a lehető legjobb termékekhez férjenek hozzá a piacon."

„A Corteva Agriscience közel 6 millió eurót fektetett be ebbe a projektbe, hogy tovább erősítse a vetőmag-portfólió kínálatát. Mi egy olyan vállalat vagyunk, aki figyel a termelőkre és a fogyasztókra, és ez a központ segít a gazdálkodóknak a termelékenység növelésében, miközben kielégíti a fenntarthatóbb mezőgazdaság iránti fogyasztói igényeket."

A Corteva Agriscience több vetőmagcsávázási megoldást is kínál a növények optimális növekedéséhez, beleértve a Lumiposa™ és Lumivia™ rovarirtó vetőmagcsávázó szereket, a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő vetőmagcsávázó szereket, valamint a Lumidapt™ tápanyagfelhasználás optimalizáló vetőmag-csávázószert.

TM ® SM A Corteva Agriscience és leányvállalataiainak védjegyei.