Ha el tudnák mondani kalászosaink kívánságaikat, biztosan szerepelne benne a jó víz- és tápanyagellátás mellett a kártevő- és kórokozó mentesség. A jó gazda elkövet minden tőle telhetőt a több, jó minőségű termés érdekében. Egyik fókuszpont ebben a törekvésben a betegségektől való hatékony védelem. Manapság számos választási lehetőség áll a gabonatermesztők előtt, melyek között egy olyan világújdonság szerepel, amire érdemes figyelmet szentelni. Ez a Queen gombaölő szer, mely a vadonat új Inatreq hatóanyagot tartalmazza.

queen gombaölő szer

Páratlan védelem a kórokozók ellen

A Queen Inatreq hatóanyaga egy talajbaktérium fermentált gombaölő hatású termékéből készül, melynek gyártási módszere is egészen új fejlesztés és a Corteva kutatóit dicséri.

Maga az Inatreq egy kalászosokban eddig ismeretlen hatásmechanizmussal állítja le a termést negatívan befolyásoló számos gombabetegség kórokozójának életfolyamatait.

Ez azt jelenti, hogy az eddig ismert hatóanyagtípusokra esetleg rezisztens gombatörzsek ellen is teljes értékű hatékonysággal használható. Nagyon fontos ez a tény, ugyanis több európai ország küzd bizonyos rezisztens gabonabetegségekkel, melyek ellen az Inatreq igazi mentőövet jelent.

A Queena szabadalmaztatott i-Q4 formulációs technológiával készül, mely kiemelkedően kedvező tulajdonságokkal ruházza fel ezt a kiváló gombaölő szert.

Biztonságos permetlékészítés

permetlé

A permetezéshez használt víz tulajdonságai nagymértékben képesek befolyásolni a permetlé minőségét. Csak a növényvédő szer teljes eloszlása elfogadható a jó permetlé készítésekor. A felhasznált víz hőmérséklete, keménysége, valamint kémhatása találkozva a növényvédő szerrel eseteként nem kívánt kicsapódást, pelyhesedést, szűrőtömődést okozhat, ami abszolút kerülendő. Az i-Q4 technológia segítségével a Queen a felhasznált víz említett paramétereitől függetlenül kiváló, homogén elegyet alkot. Így lehetővé válik a maximális védőhatás, egyenletes területfedés.

Védőburok pillanatok alatt

ábra

A kijuttatáskor minden esetben törekedni kell a minél jobb permetlé fedésre, amit a Queen aktívan támogat. A permetezőgép után látható permetlécseppek a különleges formuláció eredményeként azonnal elkezdik szétterülésüket a gabona viaszos felszínén. Ez a folyamat nagyon gyors, a permetezőgép elhaladása után perceken belül letűnnek a felületen látható cseppecskék, helyettük pedig egy összefüggő permetléréteg látható a növényen! Ez a betegségek számára áthatolhatatlan védőburok kialakulásának pillanata.

Rendkívüli rugalmasság a permetezéskor

A Queen ezt a páratlanul gyorsan felépülő védőburkot kialakítja alacsony és magas haladási sebesség, illetve permetlé mennyiség esetén is. A hazai engedélyokirat hektáronként 150-300 literben szabja meg az alkalmazandó lémennyiséget. Ezt betartva kiválóan érvényesül a Queen védőhatása.

Mindezzel nem csak a gabona, hanem a gazdálkodó kívánságai is teljesülhetnek, ugyanis egy olyan kiemelkedő hatékonysággal használható készítmény kerül a búza, rozs, tritikálé állományra, mely biztonságos védelmet képes adni számára és hozzásegíti a maximális terméshez.

További információért látogasson el a https://www.corteva.hu/ honlapra.

corteva logó