A kiválasztott parcella, az alkalmazott termesztési stratégia és az éghajlat lehet megfelelő a kukorica termesztéséhez, mégis csak akkor lehet elérni a legjobb termést és a legjobb minőséget, ha a felhasznált fajta tökéletesen megfelel a helyi körülményeknek. Ennek megfelelően a fajtaválasztás jelenti a kukoricatermesztés sikerének kulcsát. Biztosítsa termelésének sikerét a Maize in France kiváló vetőmagjaival.

kukorica vetőmag

A fajtaválasztás jelenti a kukoricatermés sikerének kulcsát – fotó: Maize in France

Melyek azok a tényezők, amelyek meghatározzák a kukorica-vetőmagok sikerét?

A legfontosabb fajtajellemzők a koraiság, az elérhető hozam, a gabona egészségi állapota, a szár tartása és a levelek egészsége. A klímaváltozással egyre fontosabbá válik a hideggel és a szárazsággal szembeni tolerancia. A francia kukoricanemesítők és gazdálkodó-szaporítók tapasztalataikkal és tudásukkal évente több mint 2000 fajtát szaporítanak, kiváló megoldásokat kínálva minden régiónak, minden helyszínnek, hogy megbirkózzanak ezekkel a kihívásokkal.

kukorica vetőmag

Évente több mint 2000 fajtát szaporítanak – fotó: Maize in France

Kiválóság a vetőmag-termesztésben

A Maize in France (kukorica Franciaországban) elnevezés egy kiválósági hálózatot és a kukorica-vetőmagok legmagasabb fajtaszintű és egészségügyi minőségét biztosító termelését jelenti. Franciaország, egyedülálló talajtani és klimatikus változatosságának és hálózati szervezettségének köszönhetően, minden termesztési környezet számára megfelelő kukorica-vetőmagot állít elő, és a legszigorúbb minősítési feltételeket alkalmazza. Ezek a tényezők garantálják a kiváló fajtatisztaságot, az optimális csírázást, valamint a tökéletes nyomon követhetőséget, amelyek lehetővé teszik a vetőmagok fajtapotenciáljának teljes kihasználását.

kukorica

Kiváló fajtatisztaság, optimális csírázás – fotó: Maize in France

Keresse fel a www.maizeinfrance.com oldalt

  • a francia termelés erősségeinek felfedezése,
  • a vetőmagtermelés sajátosságainak megismerése,
  • a gazdálkodás és a fajtaválasztás optimalizálása,
  • a hálózat gazdaságának megismerése érdekében.

Maize in France

kukorica

Franciaország a kukorica-vetőmagok vezető európai gyártója és a világ vezető exportőre – fotó: Maize in France

A Maize in France a Kukorica- és Cirokvetőmag Termesztők Nemzeti Szövetsége (FNPSMS) által létrehozott elnevezés, amely hozzájárul a Franciaországban termesztett kukorica-vetőmagok fejlesztéséhez, és szemlélteti a francia szakértelmet ezen a területen.

Franciaország a kukorica-vetőmagok vezető európai gyártója és a világ vezető exportőre. Mindez számokban kifejezve:

  • 26 vetőmagvállalat
  • 25 vetőmagtermelő szövetség
  • 3 300 vetőmagtermelő
  • évente több mint 2 000 szaporított fajta
  • 83 000 ha szaporított vetőmag évente
  • 250 000 tonna minősített vetőmag évente