A fresplaza.de hírportál a humán táplálkozás jövőbeni lehetőségeit taglalja, mivel ez a téma minden embert érdekel.

Szükség lesz a rovarfehérjék és a növényekből (fűfélékből), illetve algákból kivont fehérjekoncentrátumok fokozott hasznosítására is – fotó: pixabay.com

A Berlini Szabadegyetem munkatársai kutatási programot indítottak annak feltárására, hogy hosszabb távon hogyan alakulhat az emberi élelmezés, vagyis mit fogunk fogyasztani, és azt milyen eszközökkel, illetve miből és hol fogják előállítani.

Teljes bizonyossággal ezt előre vetíteni senki sem képes, annyi viszont bizonyosnak látszik, hogy a Föld gyorsan szaporodó és növekvő igényű lakosságának ellátását új források bevonása nélkül, pusztán a jelenleg alkalmazott termelési módszerekkel nem lehet kielégíteni.


A rovarfehérjék és a növényekből (fűfélékből), illetve algákból kivont fehérjekoncentrátumok fokozott hasznosítása szintén valószínű. Az Egyetem „food4future" programja keretében végzett felmérés egyik része egy kérdőíves körkérdés, a másik pedig egy „Csináld velünk" című, 15 perces interjú azokkal, akik önként jelentkeznek arra, hogy elmondják ezzel kapcsolatos elképzeléseiket és javaslataikat, illetve véleményüket.

Ennek előnye, hogy a vállalkozó interjú alanyok a javaslatok felvázolásával egyben ötleteket is adnak az új típusú élelmiszer-ellátás alapjainak lerakásához.