Azért, hogy az FMC segítse a szakmai és gazdasági döntéseket, idén is több, szakmai alapon összeállított technológiai csomagot kínál a kalászos gabonát termesztők számára. Ezek a csomagok az Aurora® 40 WG és a Granstar® családhoz tartozó gyomirtó szerekre épülnek és a Rapid® CS rovarölő illetve a Riza® 250 EW gombaölő szereket is tartalmazzák. Ebben a cikkben ezek közül az alábbi megoldásokat szeretnénk a figyelmükbe ajánlani:

Az FMC új kalászos gyomirtószer-csomagja az AURORA® GOLD (100 g Granstar® Super 50 SX® + 100 g Aurora® 40 WG), ami 40+40 g/ha dózisban 2,5 ha kalászos gyomirtására elegendő.

Az Aurora® Gold technológia csomag használatát javasoljuk Önnek,

• ha problémát okoznak Önnek a veronikafélék, mezei árvácska vagy a facélia-árvakelés, melyek túlfejlődnek, beboríthatják a talajt, és ezzel a gabonák fejlődését is akadályozzák,

• ha előrébb kell hozni a gyomirtást, és olyan készítményt kell választanunk, ami hűvös időjárás esetén is kellő hatékonysággal dolgozik,

• ha gyors hatású, perzselő gyomirtót keres, mely a nehezen irtható fajok ellen is jól dolgozik.

gyomirtó

Az Aurora® Gold hatása

Az FMC kiemelt gombaölőszer-ajánlata az Azaka® Top Pack (2x5 l Azaka® + 2x5 l Riza® 250 EW).

Az azoxistrobin + tebukonazol kombináció kiválóan alkalmas kalászosok lomb- és kalászvédelmére, hiszen széles a hatásspektruma mind a levél-, szár- és a kalászbetegségek ellen is. Emellett kihasználhatjuk megelőző és kuratív tulajdonságait, illetve a zöldítő és termésnövelő hatását is. A kereskedelmi csomag ára 2020-ban jelentősen csökkent, ráadásul mindkét termék a repcében is hatékonyan használható!

gombaölő szer

Az FMC kiemelt rovarölőszer-ajánlata a Rapid® CS, mely kalászosokban, napraforgóban, repcében is használható különböző rovarkártevők ellen 0,06-0,08 l/ ha dózisban. A Rapid® CS rovarölő szert javasoljuk Önnek,

• ha olyan készítményt keres, mellyel alacsony hektárköltséggel végezhető el egy hatékony rovarölő szeres kezelés a kalászos gabonában,

• ha fontos Önnek, hogy 3-5 napos tartamhatása révén akár kevesebb permetezéssel is megvédhető legyen az állomány,

• ha fontos Önnek, hogy az erős napsütés vagy a hirtelen jött eső se csökkentse a hatékonyságot, ezzel az UV- és esőálló készítménnyel biztosra mehet.

kártevő

A készítmény UV- és esőálló

Az FMC kalászos csomagajánlatairól részletes tájékoztatást kaphatnak ezen a linken.

Az FMC-Agro személyre szabható megoldásokkal segíti Önt abban, hogy a kalászos gabonáját megvédje a gyomok, kártevők és kórokozók terméscsökkentő hatásaitól. Részletes tájékoztatásért és szakmai kérdésekkel forduljon bizalommal az FMC területi képviselőhez!

www.fmcagro.hu
FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.