Az elmúlt évek pályázati lehetőségei még tovább növelték az igényt, ami napjainkra rendkívüli mértéket öltött. Megoldást a 2020-ig tartó Vidékfejlesztés Program hozhat, és reményeink szerint hoz. A "Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztés (4.1.4)” a küszöbön áll.

LINDSAY

Az AGROTEC Magyarország Kft. Öntözési Üzletága felkészült csapattal igyekszik a gazdák igényeit kiszolgálni, hogy mindenki a saját igényeinek/lehetőségeinek megfelelően tudja öntözési terveit megvalósítani. Maga az üzletág 2015 júniusában alakult meg, de már az első tört évben is nagy sikereket ért el. Ennek köszönhetően a LINDSAY öntözőgépgyártó generálimportőrré kérte fel a céget a magyar és szomszédos országok piacán is. Az értékesített géptípusok és a folyamatban lévő beruházások is azt mutatják, hogy a magyar gazdálkodók is egyre nagyobb mértékben választják a korforgó berendezéseket, melyet magas fokú automatizáltsággal kombinálnak.

A Lindsay kínálatának leggyakrabban igényelt megoldásai:

1. precíziós tervezés és gépméret-optimalizálás (SmartDesign)
2. körforgó berendezés GPS vezérelt saroköntöző egységgel (Corner)
3. internet alapú távvezérlő egység (FieldNet)

Magyarországi öntözőfürt SmartDesign vetületeMagyarországi öntözőfürt SmartDesign vetülete

1. A SmartDesign egy olyan tervezőprogram, mely jó alapot ad az ideális gépkialakítás megválasztásához. Percek alatt megtervezhető a kiválasztott táblán az a technikai megoldás, mely centiméteres pontossággal adja meg a paramétereket. Segítségével pontos információkhoz juthatunk a beöntözött területtel kapcsolatosan is. Az öntözési üzletág szakemberei segítséget tudnak nyújtani a hidraulikai és elektromos méretezésben is, melynek köszönhetően egy komplex árajánlatot tudnak készíteni. Ennek segítségével minden gazdálkodó, aki megkeresi az AGROTEC csapatát, rövid határidővel pontos információkhoz juthat, hogy számára – ár-érték arányt szem előtt tartva–, melyek a lehetséges öntözési megoldások.

Lindsay corner 2015-ös telepítés ősszelLindsay corner 2015-ös telepítés ősszel

2. A Corner karral szerelt körforgó öntözőgépek az elmúlt időszak legnagyobb darabszámban értékesített géptípusai. Ennek oka, hogy a sok esetben szabálytalan táblaszerkezet esetén, ez a géptípus adja a legjobb fedettséget. A GPS vezérlés a Lindsay precíziós Corner karját használva nem jelent pluszköltséget. A rendszer egyedi kialakításának köszönhetően, az öntözőgép saját magának állítja elő az RTK korrekciót, és se rádió, se GSM alapú jelre sincs szüksége, így nem jelent extra kiadást a gép üzemeltetése. A Corner kar centiméteres pontossággal, frekvenciaváltóval kiegészített hajtásrendszerrel követi a nyomvonalat, mely a gép beüzemelésekor kerül felprogramozásra. Az esetlegesen bekövetkező határvonal-változások, tereptárgyak fel- vagy lekerülése a tábláról is könnyen kezelhető, mert az új nyomvonal megadása és rendszerben történő rögzítése is csak a gép egyszeri körbejáratását igényli.

FieldNET távvezérlő rendszer műholdképes vetülete

FieldNET távvezérlő rendszer műholdképes vetülete

3. Korunk egyik legfontosabb kritériuma, hogy a gazdálkodás folyamatai valós időben nyomon követhetőek és statisztikailag elemezhetőek legyenek. Erre nyújt megoldást a FieldNet, mely egy internet alapú távvezérlő rendszer. Internet-hozzáféréssel a világ bármely tájáról elérhető az összes funkció, melyet eddig csak az öntöző mellett állva tudtunk beállítani. Kiemelt szerepe van a legtöbb felhasználónál a statisztikai analízisnek, melynek segítségével a szezon eseményeit könnyen tudjuk elemezni, és optimalizálni a későbbi üzemeltetést.

Az AGROTEC Öntözési Üzletága segítséget nyújt a kiszámíthatóbb gazdálkodás elérésében. Az öntözés nem csak nagyobb hozamok elérését biztosítja, de olyan lehetőséget teremt, mely intenzív kultúrák termesztését is lehetővé teszi.

AGROTEC

Kérjen személyre szabott ajánlatot az AGROTEC kollégáitól, hogy a lehető legjobban ki tudja használni a pályázat adta lehetőségeket!