Ha minőségi terménytárolási vagy kondicionálási megoldást keres és az Agritechnica kiállításra látogat, ne hagyja ki az amerikai Brock Grain Systems standját (6-os csarnok, A51-es stand).  A kiállítás teljes ideje alatt magyar nyelvű személyzettel is rendelkező standon, a magyarországi viszonteladó Seed-Imex Kft. képviselője mellett a neves gyártó szakértőivel akár közvetlenül is tárgyalhat tervezett beruházásáról.

A Brock 1957 óta foglalkozik különböző terménykezelési rendszerekkel, így mára termékkínálatával teljes körű és korszerű megoldást nyújt terménykondicionálásra és tárolására.  A BROCK stratégiája, hogy piacvezető pozícióját innovatív termékekkel erősíti.  Ennek megfelelően termékei számos az iparágban egyedülálló és szabadalmaztatott megoldást alkalmaznak.

A Brock Tri-Corr® szellőztető padlója például egyedi kialakításának köszönhetően a legmagasabb terhelést is elviseli, ami magasabb silókban is lehetővé teszi a teljes felületű szellőztető padozat kialakítását.  A padló Parthenon® tartószerkezetét pedig kifejezetten úgy tervezték, hogy a magas teherbírás mellett a lehető legkisebb ellenállást képezze a ventilátor által biztosított légáramban, a szellőztetés hatékonyságának maximalizálása érdekében.

Brock Tri-Corr® szellőztető padló Parthenon® tartószerkezettel – Fotó: Seed-Imex Kft.

A tárolók esetében további hasonló innovatív megoldás például az egyedülálló Brock ereszszellőző rendszer, az EVEREST silók nagy teherbírású tetőszerkezete vagy a korrózióálló polipropilén bevonatú silócsavarok.

Az innovatív tárolási megoldások mellett a Brock a terménykondicionálási technológiákra is jelentős hangsúlyt fektet. Energiahatékony, nagy teljesítményű terményszárítói három üzemmóddal rendelkező automata vezérléssel vannak ellátva, így a legtöbb terményféleség és akár vetőmag szárítására is alkalmasak.  A szárítók és a silótárolók által kínált lehetőségeknek köszönhetően egy összehangolt rendszerrel megvalósítható a rendkívül költséghatékony és magas terményminőséget biztosító két lépcsős szárítás is, melyben a termény visszahűtése silóban történik.

Brock szárító- és silótelep két lépcsős szárítással (hűtősilóval) – Fotó: Seed-Imex Kft.

Bármilyen szárítási technológiát valósítunk meg, a termény minőségének megóvása szempontjából kulcsfontosságú szerepe van a szellőztetésnek.  Az alkalmazott technológiának megfelelő légáram biztosítására számítógépes Brock Air Solver® szoftverrel segít meghatározni a megfelelő légáram biztosításához szükséges ventilátor típusát és méretét.  A megfelelő méretezés mellett a költség és a minőség szempontjából rendkívül fontos, hogy a ventilátorok a megfelelő időben üzemeljenek.  A Seed-Imex Kft. által kínált Smart Grain Solutions (SGS) automata szellőztető vezérléssel mindez a legkorszerűbb eszközökkel valósítható meg, melyről szintén informálódhat a standon.

Az SGS automata silószellőztető rendszer elemei – Fotó: Seed-Imex Kft.

Az időjárás-érzékelővel ellátott SGS vezérlővel kiküszöbölhető a szellőztetés alatti túlszárítás és  a szellőztetés hatékonysága is maximalizálható. Emellett a rendszer szén-dioxid érzékelőjének köszönhetően segít bárminemű állagromlás lehető legkorábbi észlelésében. Az e-mail és SMS értesítések pedig biztosítják, hogy mihamarabb figyelmet szentelhessen a problémának.

Ha élvonalbeli terménytárolási és kondicionálási technológiára van szüksége, látogasson meg minket az Agritechnicán (6-os csarnok, A51-es stand)! Akár termelőként, akár folyamatosan nagy volument mozgató kereskedőként keres megoldást, nálunk az elvárásainak megfelelő minőséget és megbízhatóságot fog találni. Brock Solid: Megbízható megoldások, tartós minőség.