verben

Köszönjük Wirtuoz! Köszöntünk Verben!

A Corteva új generációs gabona gombaölő szereinek első tagja a 2022-ben forgalomba kerülő Verben, mely a következő időszakban új ritmust hoz a kalász és zászlóslevél védelmében.

verben gombaölő szer

A virágzáskori időjárárs alapvető jelentőségű

A betegség kialakulását főként a búza virágzásakor uralkodó időjárási viszonyok határozzák meg. A virágzás kezdetére időzített fungicides permetezés hazánkban az őszi búza növényvédelmi technológiájának nem mellőzhető eleme.

A terméscsökkenésnél lényegesen nagyobb problémát okoznak a fuzárium fajok által termelt mikotoxinok. A termés mikotoxin-tartalma nem korrelál a szemmel látható tünetekkel. Nagyon fontos, hogy megfelelő hatóanyaggal, kijuttatási technológiával és időzítéssel védjük meg a növényállományunkat, hiszen a toxinnal szennyezett gabonából a káros anyagokat eltávolítani már nem lehet.

Fokozott odafigyelés – eredményes védekezés

A kezelést lehetőség szerint a virágzás kezdetén végezzük el, a hatóanyagot a fertőzést megelőzően kell kijuttatnunk a növényre! Nagyon fontos a megfelelő fúvókatípus, illetve a permetlé-mennyiség kiválasztása is.

Fuzáriummal fertőzött búza

Fotó: Corteva Agriscience™

Verben – ritmusváltás a kalászvédelemben

A Verben kettős hatóanyagtartalmának köszönhetően (50 g/l proquinazid + 200 g/l protiokonazol) kiváló hatékonysággal rendelkezik a gabonáink levél- és kalászbetegségeivel szemben. A protiokonazol szisztémikus hatását a proquinazid gázosodó hatással egészíti ki.

A két hatóanyag szinergista hatásának köszönhetően a Verbenkiemelkedő hatékonyságú a betegségek széles körével szemben. A készítmény egy újszerű EC formulációval készül, ezért sokkal egyenletesebb és jobb fedést biztosít.

A fuzárium elleni hatékonyságát az alábbi ábra szemlélteti:

hatékonyság fuzárium ellen

Forrás: Corteva Agriscience™

A készítmény ajánlott dózisa kalászfuzáriózis ellen 1,0 l/ha. Ez a dózis kiemelkedően sok hatóanyagot tartalmaz, ami társulva a hatóanyagok szinergista hatásával és a korszerű formuláció adta további előnnyel, lehetővé teszi a védekezés eddigieknél hatékonyabb megvalósítását. Mivel a termék az összes hazai szár-, levél- és kalászbetegség ellen hatékony búzában, árpában, tritikáléban, illetve rozs kultúrákban, használatával betakarításig biztonságban tudhatjuk állományunkat a betegségektől.

Bővebb információ található a Verben termékinformációs kiadványban.

Boldizsár Zoltán
Fejlesztőmérnök
Corteva Agriscience

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

corteva