A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat bemutatta innovatív megoldásait a június elején megrendezett NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvényen. Az ország legnagyobb szántóföldi eseménye évről évre több ezer mezőgazdasági termelésben, élelmiszer-előállításban vagy állattenyésztésben dolgozó gazdálkodót vonz, akik rendkívül széleskörű szakmai programok közül válogathatnak a kétnapos rendezvényen.

corteva

A Corteva célja, hogy a gazdálkodók első kézből értesüljenek a vállalat legújabb hibridjeiről, növényvédelmi, csávázás technológiai és fenntarthatósági megoldásairól – fotó: Corteva Agriscience

A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a termelőkkel

Az összesen 42 hektáron zajló eseményen 150 kiállító és több mint húszezer látogató vett részt. A szervezők idén is változatos szakmai bemutatókkal, színvonalas kiállítókkal és hasznos információkkal várták az érdeklődőket. A rendezvény idei fókuszában a fenntarthatóság és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok, innovatív megoldások álltak.

Kiállítóként a Corteva folyamatosan bővülő kínálatát mutatta be a rendezvényen, melyek között megtalálhatóak a legújabb nemesítésű, kiváló minőségű Pioneer® vetőmagok, valamint a jól bevált és új, innovatív növényvédelmi és csávázási technológiai megoldások.

A Corteva célja, hogy a gazdálkodók első kézből értesüljenek a vállalat legújabb hibridjeiről, növényvédelmi, csávázás technológiai és fenntarthatósági megoldásairól. A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy párbeszédet kezdeményezhessünk a termelőkkel és segítsünk nekik egy-egy vetőmag választás vagy növényvédelmi kihívás kapcsán. Szakértői kollégáink mindig örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére és bízom benne, hogy hozzá tudunk járulni az idei szezonban is a magyar termelők sikeréhez" – nyilatkozta Rikk István, a Corteva magyarországi marketing vezetője.


A rendezvényen a Corteva szakértői bemutatták a 2023-as őszi repcetermesztési szezon három új Pioneer® hibridjét

A Corteva globális vetőmagmárkájaként, a Pioneer® továbbra is az iparág egyik legsikeresebb és legismertebb márkája és a vállalat portfóliójában található új generációs NextGen hibridek a vállalat kiváló káposztarepce nemesítési programját dicsérik. Az NextGen hibridek között bemutatásra került a PT314 és a PT315 hibrid, melyeket kiugró termésszint, kiváló pergésellenállás, erőteljes vigor, gyors őszi fejlődés és korai tavaszi újraindulás jellemez.

A vállalat portfóliójába érkező szintén új PT302 magas termőképességű, kiváló olajtartalmú, rendkívül széles adaptációs képességgel rendelkező, közép-késői tenyészidejű hibrid. A magas hibridrepcék között a PT303 egy úgynevezett Protector® Sclerotinia hibrid, amely toleráns az őszi káposztarepce egyik legártalmasabb betegsége, a fehérpenészes rothadással szemben. A szintén magas PT298 hibridrepce pedig pergés-ellenállóságban a Pioneer® portfólió egyik legjobb értékével rendelkezik.

Komplex technológia a gyomirtásban

A vállalat kiváló hibridjei mellett a repce gyomirtási technológiájával is innovatív megoldásokat nyújt a gazdálkodók számára, a repce őszi és tavaszi posztemergens gyomirtásában, segítve a termelőket abban, hogy kihozhassák terméseikből a maximumot és megtartsák gazdaságuk versenyképességét. A vállalat olyan komplex technológiát kínál, amely új, innovatív gyomirtó szer hatóanyagot és korábban már jól bevált, egyéb termékeket egyaránt tartalmaz.

A Belkar egyedi hatásmechanizmusú, őszi posztemergens gyomirtó szer, melynek hatóanyaga Arylex, mely a szintetikus auxinok új szerkezeti osztályának első tagja. A Runway valódi, talajon és levélen keresztüli hatással bír a repce őszi gyomirtásban. Az elmúlt években Magyarországon az éghajlatváltozás okozta enyhe telek miatt a kalászosok őszi gyomirtása még fontosabbá vált a gazdálkodók számára. Az egy és kétszikű gyomnövények ellen kiemelkedően hatékony Bizon alkalmazásával nagymértékben fokozható a termésbiztonság.

A Corteva folyamatosan dolgozik azokon a technológiákon és megoldásokon, amelyek a környezettudatossággal és fenntarthatósággal összhangban a világ és a mezőgazdaság folyamatosan növekvő és változó igényeihez igazodnak. A vállalat globális tudását és helyi tapasztalatait, kutatás-fejlesztési tevékenységét továbbra is arra fogja használni, hogy segítse a magyar gazdákat a terméseik maximalizálásban a helyi klimatikus viszonyok között.