Változékony időjárás? Fülledt és párás mikroklíma? Pontosan ilyen a jelenlegi időjárásunk. Ezek a repce gombakórokozóinak (pl. fehérpenész vagy szklerotínia, alternáriás becőrontő, fómás levélfoltosság és szárrák, lisztharmat) szaporodásához, terjedéséhez a legkedvezőbb feltételek. Repcéink javában virágoznak. Az esős dunsztos tavasz és a 22-25 °C a legjobb a becőrontónak. Egy lépésre a betakarítástól mindenki a biztonságot keresi és a legjobb megoldásra vágyik. Kis törődéssel azonban megelőzhetjük a bajt, sőt több száz kilót, azaz akár 100-150 ezer forintot is nyerhetünk hektáronként.

Sclerós repcetövek egészségesekkel - közeli felvétel

Jól látható különbség: fertőzött és Efilorral kezelt, egészséges repcetövek – fotó: Kwizda Agro Hungary Kft.

A Kwizda Agro innovatív repcegombaölő szere az EFILOR® sikeresen átvezeti és megvédi a repcét az utolsó, legfontosabb időszakon.

Hatékony védelmet ad

Az EFILOR® két eltérő hatásmechanizmusú és egymás hatását jól kiegészítő, valamint erősítő boszkalid és metkonazol hatóanyagból áll. A kijuttatást követően a boszkalid a zöld növényi részeken keresztül (levélen és száron) szívódik fel, majd kötődik a viaszréteghez, illetve transzlaminárisan is elmozdul a levélben, így a levelek alsó részét is megvédi.

A készítmény másik hatóanyaga, a metkonazol, nagyon gyorsan behatol a növénybe, és a nedvkeringéssel együtt felemelkedik a növényben. Gyors felszívódásának köszönhetően rendkívül hamar esőállóvá válik. Az innovatív kombináció kontakt, mélyreható és felszívódó hatással egyaránt rendelkezik. Egyedi hatóanyag összetételének köszönhetően az említett gombabetegségek elleni biztos hatás mellett a repceállomány homogén virágzását is elősegíti.

Könnyen kezelhető

Engedélyezett dózisa 1,0 l/ha és II. forgalmazási kategóriába tartozik. Az EFILOR® kijuttatása 250-400 l/ha vízzel lehetséges. Legjobb hatás eléréséhez érdemes légbeszívásos lapos sugarú vagy kettős lapos sugarú fúvókákat választani.

Nagyszerű kombinációs partner, méhekre nem jelölésköteles

Az EFILOR® rovarölő szerekkel is biztonságosan kombinálható. Mivel a termék méhekre nem jelölésköteles, nappal Gazelle 20 SG® (acetamiprid) termékkel kombinációban, méhkímélő technológiában pedig Fentrol CS® (gamma-cihalotrin) piretroid rovarölő szerrel egy menetben is kijuttatható. Népszerű Wuxal Boron Plus® és Wuxal Ascofol® lombtrágyákkal együtt is bátran lehet használni.

Biztosítsa be nagy értékű repce termését EFILOR®-ral! Előzze meg és győzze le a repce betegségeit a boszkalid és metkonazol erejével!

Bővebb információkért keresse KWIZDA területi képviselőjét, vagy látogasson el a www.kwizda.hu weboldalra.

Kwizda logo