A Caussade Semences Hungary Kft. látványos, interaktív standdal fogadta a gazdálkodókat a III. NAK Szántóföldi Napokon Mezőfalván. Bemutatták a HI CORN CS kukoricát, amelyet kifejezetten gyengébb adottságú, nem öntözhető területekre ajánlanak. A Caussade azonban már az őszi szezonra is fel van készülve, így olyan repcehibriddel is készültek, amelynek kezdeti fejlődése, téltűrése és betegségtoleranciája is kiemelkedő.

"Éppen a naptári nyárba léptünk, ám valójában már felkészültünk az őszi szezonra!" – nyilatkozta Kutas Attila a Caussade Semences Hungary Kft. ügyvezetője.

A francia Caussade Semences immár tíz esztendeje ajánlja Magyarországon is az egészséges, megbízható, magas terméspotenciállal bíró repcehibridjeit. A 100%-ban a vetőmag-kereskedelemhez kapcsolódó tevékenység során egy-egy kultúra sikeréért komoly, francia és európai kutatócsapat dolgozik.

Mint minden más új Caussade termék, így a MEMORI CS hibridrepce is kiterjedt kísérleti hálózat tesztjeit követően, a gyakorlati szakemberek sikeréért született meg. Számos európai termesztőterületen az éghajlati kockázatok korlátozását, a biztonságos termesztést és minőséget célzó nemesítési munka előzte meg a piaci várakozásoknak megfelelő tulajdonságokkal „felszerelt” hibrid bevezetését.

Miért ajánlják a Caussade szakemberei a magyar termelőknek is a MEMORI CS hibridet?

MEMORI CS csírázási erélye kiváló, kezdeti fejlődése gyors. Magas ezermagtömege jó gyökeresedésének, téltűrésének és magas hozamának biztosítéka. A vetést követően, az ősz folyamán intenzív hajtásnövekedése, erős tőlevélrózsája jelentős téltűrő biomasszát alkot. A MEMORI CS jól tűri a fagyot és az alacsony hőmérsékletet, állományai a telet követően gyorsan regenerálódnak, fejlődnek.

repce

A MEMORI CS repce a meghatározó repcebetegségekkel szemben toleráns – fotó: Agroinform.hu

A MEMORI CS közép kései virágzású hibridrepce, magas szárral és jelentős levélzettel. A meghatározó repcebetegségekkel szemben toleráns, az egész termesztési ciklusban egészséges. MEMORI CS jól berakódott, nagy számú, hosszú becői közép-kései érésűek, az állománya homogén betakarításkor is.

A kiállításon a MEMORI CS és a Caussade új dizájnja mellett a HI CORN technológiára is felfigyeltek a látogatók. De mit is takar a HI CORN CS elnevezés? A válasz két, egymással tökéletesen kompatibilis, de eltérő genetikai tulajdonságokkal bíró kukoricahibrid párosa, amelyek nagy és stabil termést, a termés mennyiségi és minőségi növekedésének biztonságát nyújtják.

Hi CORN

Nagy termésbiztonság még kedvezőtlenebb területeken is – fotó: Agroinform.hu

A CAUSSADE K+F csapata megtalálta azt a két hibridet kifejezetten ehhez az innovatív koncepcióhoz, amelyek egymás erősségeire építve védik ki a kritikus környezeti tényezők kockázatát. A Caussade szakemberei kifejezetten gyengébb adottságú, nem öntözhető területekre ajánlják a HI CORN CS technológiát.

További repcehibrid vetőmagokkal és egyéb kultúrákkal kapcsolatban keresse bizalommal a Caussade Semences Hungary Kft. szakembereit.