– Csongrád és Bács-Kiskun megyék határán, 850 hektáron gazdálkodunk szabdalt, egymástól távolabb eső táblákon. Talajtípusaink között a homoktól a leggyengébb, szikes talajokig minden előfordul. – ismertette Bába Miklós, a Tömörkényi Agrár Kft. agronómusa.

– Repcetermés tekintetében egy jobb évben 3-3,2 t/ha átlagaink vannak – amelyekről valljuk be, hogy egy repcetermelő-vidéken nem lenne egy kimagasló eredmény.

Úgy gondolom – területi adottságaink miatt is –  hogy ha már repcét termesztünk, akkor próbáljuk meg lehetőségeinkhez mérten kihozni a maximumot ebből a növényből.

A Natur Agro termékeivel elfogadható áron, plusz 2-3 mázsa terméstöbbletet realizálhatunk.

A Natur Agro termékeit 15 éve használjuk és az első termék, amit kipróbáltunk és bevált, az a Natur Micro T termékük volt.

Natur Micro T egy környezetbarát, koncentrált mikrobiológiai talajoltó, mely a talaj természetes mikroflórájában, természetes módon is előforduló baktériumokat és gombákat tartalmaz.

A Natur Micro termékhez hasonlóan a tápanyagok beépítésén- és azok mobilitásán kívül a szár- és gyökérmaradványok elbontásáért is felelős, ám töményebb összetételének köszönhetően kisebb dózis alkalmazása is elegendő, így optimalizálhatja hektáronkénti költségeit. A termék különálló baktérium- és gombaadalék komponenst tartalmaz.

A Natur Micro talajoltó több mikroorganizmus- és gombafajt tartalmaz, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat.

Javítják a talaj szerkezetét, és jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot szolgáltatnak a talajnak. A levegő nitrogénjét megkötik, a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik, valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára.

Az oldat Trichoderma gombatörzseket is tartalmaz. A termék baktérium-csíraszáma alapján (legalább 2 x 10^9 CFU/cm3) ötször töményebb, mint a Natur Micro termék

– Tapasztalataink szerint a Natur Micro T készítmény a szármaradványok lebontásában látványos segítséget nyújt a gazdálkodók számára. – fűzte hozzá Bába Miklós.

Baráth Dávid, a Natur Agro fejlesztőmérnöke is ellátogatott a Tömörkényi Agrár Kft-hez.

– Három éve állítunk be már repce lombkezelési kísérleteket a vállalkozás területein. – nyilatkozta Baráth Dávid.

– Az eredményeink közül szeretném kiemelni a Natur Plasma T hatását, amelynek köszönhetően minden évben 6%-os terméstöbbletet adott – mindössze egy kezeléssel!

A szántóföldi üzemi kísérleteinknek az a célja, hogy a kutatási feltételeket biztosító helyszínek statisztikailag bizonyított adatait üzemi körülmények között is meg tudjuk mérni. – fűzte hozzá a szakember.

Natur Plasma T egy koncentrált élő algás biostimulátor, a Natur Plasma „tömény„ változata, annak minden pozitív tulajdonságával. A tömény összetételnek köszönhetően csökkentett dózis alkalmazásával optimalizálhatóak a hektárköltségek.

A Natur Plasma T egy élő algákat, és azok hasznos, szerves eredetű végtermékeit tartalmazó biostimulátor, amely azon túl, hogy táplálékként szolgál a növényzet számára, regeneráló hatással is rendelkezik. Szerves összetevőinek köszönhetően teljes mértékben hasznosul, hatása gyors és eredményes. Nem csak tápanyagokat pótol, de megerősödésre, növekedésre is készteti a gyökérzetet és a növényi zöldtömeget.

A tápelemek növényélettanilag optimális aránya biztosítja a növény zavartalan fejlődését, így az a gyökérzeten keresztül is hatékonyabban jut hozzá a jelen lévő tápanyagokhoz. A Natur Plasma ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában alkalmazható.