A levéltrágyázás igazi jelentősége a növények mikroelemekkel való ellátása, mivel a szükséges mennyiség több mint 90 %-át hatékonyan tudjuk a rendelkezésükre bocsájtani. Fontos dolog továbbá, hogy ilyen módon előzhetjük meg illetve kezelhetjük az esetlegesen kialakuló hiánytüneteket is.

Energia Humin nagy energiatartalmú NPK lombtrágya könnyen hasznosuló, magas mikroelem tartalommal.

• látványos hatás
• magas hatóanyag-tartalom permetezés

fotó: Shutterstock

A levéltrágyákban lévő tápelemek felszívódását a kelátképző anyagok segítik. Az Energia Huminban lévő humin- és fulvosavak természetes kelátképző anyagok, amelyek javítják a tápanyagok felvételét és csökkentik a perzselés veszélyét. Gyorsítják a növények tápanyag-reakcióját, erősítik az immunrendszert és fokozzák az anyagcserét. Ezen felül természetesen, könnyen felvehető és hasznosítható, humusz-jellegű tápanyagot is jelentenek.

A mikroelemek közül a kalászosoknál elsősorban a réz, a repcénél pedig a bór szerepe a meghatározó. Ezeket az elemeket az Energia Humin optimális arányban tartalmazza.

Nagyobb hozam, jobb beltartalom, egészségesebb növény

A termékben lévő humin- és fulvosavak:

• segítik a tápelemek felszívódását
• csökkentik a perzselésveszélyét
•erősítik a növény immunrendszerét és fokozzák az anyagcserét
•mindezen felül könnyen felvehető és hasznosítható, humusz- jellegű tápanyagot is kínál a növény számára

Az NPK nem elég! A növénynek mikroelemekre is szüksége van ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot!

táblázat

A kijuttatás módja:

Valamennyi szántóföldi kultúra levélkezelésére, kondíciójának javítására 4,0-6,0 l/ha mennyiségben,

200-350 l/ha vízmennyiséggel, a növény 3-6 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban, legfeljebb 3 %-os töménységben kijuttatva. A készítményt a tenyészidőszak során legfeljebb két alkalommal lehet kijuttatni, az egyes kezelések között legalább 10-14 nap különbséget kell hagyni.

Virágzásban nem használható!

A legtöbb gyomirtó-, rovar- és gombaölő szerrel egy menetben kijuttatható. Réz tartalmú készítményekkel ne keverjük! Kezelés előtt keverési próba elvégzését javasoljuk.