Vajon mit tehetünk termőföldjeinkért és mennyi idő alatt javíthatunk az állapotukon?

A III. PREGA Konferencia és Kiállítás alkalmával a Carmeuse Hungária Kft. standján forgattuk a legújabb kisfilmünket, amely középpontjában gazdálkodásunk lételeme, a talaj állt.

A TERRCALCO 95 egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágya szóróval könnyen és minimális porzással kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, és elősegíti a talajélet intenzifikálását.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai:

100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához

  • röpítő tárcsás műtrágya szóróval 18m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható,
  • gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is,
  • optimális dózisa (0,5 – 2t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágya szóróval is,
  • kis dózisban kalcium trágyázásra is használható.

100%-ban illeszkedik a műtrágya logisztikai gyakorlathoz

  • ömlesztve bigbag-ben, palettás áruként egyaránt szállítható,
  • nedvességtől védve hosszú ideig – zárható, bélelt bigbag-ben egy évig eltartható,

Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható. Könnyen, a korábban bevált gyakorlat szerint szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

További információkért keresse bizalommal a Carmeuse Hungária Kft. munkatársait.