A preciziós gazdálkodás térhódításával a mezőgazdaság ipari forradalmát éljük. A speciális és a jelenleg legigényesebb művelést gyakorló gazdaságok száma folyamatosan nő. Az új üzemi modelleket, fejlesztéseket figyelemmel követők nem csupán innovatívak. Az eddigi gyakorlathoz képest új alapokra építve a hagyományos gazdálkodással szemben bizonyítottan magasabb növekedési potenciállal rendelkeznek.

Minőségi termékeik előállításával teremtve valós lehetőséget a nemzetközi piacokon való állandó jelenlétükre, piacképességükre. Az ebbe a körbe elsők között bekapcsolódók igazi startup-ok, még ha régóta gazdálkodnak is. A gyors növekedésüket és a piac pozitív visszacsatolását újító technológiák alkalmazásával, minőségi alapanyagok használatával nyerik el.

Caussade

MEMORI CS, 2017. október

Befektetéseik megtérülésének egyik meghatározó alapja a minőségi vetőmagok vetése. Azoknak a hibrideknek a használata, melyek olyan magas biológiai értéket hordoznak, mely az egyéb ipari jellegű befektetésekkel karöltve garantálják a biztos és magas szintű megtérülést.

A MEMORI CS és a Clearfield® technológiai lehetőségével is felszerelt ETENDAR CL igazi startup repce hibridek, melyek megállják a helyüket a hagyományos művelés mellett is, de emelt szintű technológia esetén, nemzetközi szinten is helytálló eredményekre képesek. Mindkettő az új generációs repce hibridek táborát erősíti. Kiemelkedő eredményeik alapján az elmúlt évben robbantak be a nyugat-, közép- és kelet európai piacokra a Caussade nagyreményű innovációiként.

Etendar

ETENDAR CL, 2017. november

„Robusztus és erőteljes”. E két jelző hangzott el a legtöbbször a hazai üzemi táblákon a vetésüket követő, majd a télvégi és az idei virágzáskori területszemlék alkalmával. Európa szerte igazoltan nagyon jó kezdeti fejlődési erély, gyors vegetatív fejlődés, kiváló hidegtűrés jellemzi őket. A több helyütt tapasztalt fagyos éjszakák nyomot sem hagytak állományaikban.

Hybrid Röjtök-muzsaj Szombat-hely Tordas Eszterág-puszta Szék-kutas Debrecen Gyula-tanya Termés
átlag
Termés
%
Olaj kg/ha Fehérje
kg/ha
ETENDAR CL 45,68 48,89 47,57 49,53 48,89 45,43 42,93 46,99 105,1 1705 784
15 CL hibrid átlaga 45,43 48,36 47,83 49,52 48,49 45,35 42,36 46,76 100 1610 729

Termésszintjük, olajtartalmuk is biztos alapja a hazai és nemzetközi piacokon való helytállásuknak. Genetikájukban az innovációt többek között a stabil és magas Phoma ellenálló képesség jelenti. E mellett az ETENDAR CL gyomirtó szer toleranciája a környezeti adottságokhoz igazítható technológiai rugalmasság szabadságát adja a termelőknek.

Memori

MEMORI CS

A Caussade nemesítésében mind a MEMORI CS, mind az ETENDAR CL új, növekedési potenciállal rendelkező, mérhető eredményekkel alátámasztott, bel és külföldi piacokat jó reményekkel megcélzó, egyedi értékeket hordozó hibridek. A hagyományos és preciziós gazdálkodásban is helyt álló startup repcék.

Fehér Gyöngyi
Caussade fejlesztési felelős