Lombtrágyákkal a precíz és hatékony táplálásért!

Permetezőgép munka közben a szántóföldön

A növényvédő szerekkel együtt kijuttatható lombtrágyák segítenek a hozam és a nyereség növelésébe – fotó: ICL SF Magyarország

Hogyan csökkenthetjük a műtrágyázás költségét úgy, hogy közben a hozam minősége nő?
A megoldás a precíziós tápanyag-utánpótlás; a növénykultúra igényeire szabott, a növekedési szakaszokat pontosan követő műtrágyázás és lombtrágyázás. A szükség szerint, akár növényvédő szerekkel együtt is kijuttatható lombtrágyák segítenek a hozam és a nyereség növelésében.

A műtrágyázás világában a precízió nem csak a kijuttatás pontosságától függ

A táplálási programban használt műtrágyák és lombtrágyák megválasztása a kezdetektől meghatározza a termelés nyereségességét. A környezetvédelmi szempontok is arra késztetik a gazdákat, hogy kevesebb műtrágyát juttassanak ki, és kevesebbel is többet termeljenek – tehát a táplálás hatékonyságának növelése a cél, mind gazdaságossági, mind környezetvédelmi szempontból.

Agroleaf Power szőlősben

Agroleaf Power lombtrágya szőlészetek számára is – fotó: ICL SF Magyarország

Van megoldás a talajba juttatott műtrágyák mennyiségének csökkentésére, a hozam megtartása mellett és a költségek növelése nélkül! Az ICL lombtrágyák innovatív technológiákkal készült speciális anyagokat tartalmaznak, amelyek serkentik a felszívódást, a fotoszintézist és a növényi nedvek keringését. Így bármilyen körülmények között jobban és többet tudunk termelni.

A különböző növekedési fázisokhoz igazodó táplálási stratégiák

Manapság már minden kultúrában bevett szokás a lombtrágyák alkalmazása; szántóföldi kultúrákban, szőlőkben, gyümölcsösökben és zöldségekben. A hatékony lombtrágyázási stratégia a növények különböző fázisaihoz igazodik. Tudnunk kell, hogy milyen összetételű lombtrágyát, mikor, hogyan és mekkora mennyiségben juttassunk ki. Az Agroleaf szinte azonnal felszívódik a leveleken keresztül, így lehetővé teszi a pontos és hatékony tápanyag-utánpótlást. A tápanyagok tiszta, és a levélen keresztüli felszívódáshoz legideálisabb formában vannak jelen; a mikroelemek például kelatizált formában.

Növényvédő szerekkel keverhető lombtrágyák

Az eredmények magukért beszélnek: szőlőültetvényekben például, a kritikus szakaszokban az esszenciális tápanyagok biztosításával kiemelkedő eredményeket érhetünk el. Például, amikor az érési időszak előtt főként a kálium pótlására koncentrálunk. Minden lombtrágya egy specifikus helyzetre kínál megoldást; és ennek megfelelően magas mennyiségű nitrogént, foszfort, káliumot vagy egyéb elemet tartalmaz. Hogy ne kelljen az egy szezonban esedékes kezelések számát növelni, az ICL olyan lombtrágyákat fejlesztett ki, amelyek növényvédő szerekkel egy tartályban keverhetők, így a kijuttatás nem jár többlet költséggel és munkaigénnyel.

Agroleaf Power almaültetvények számára

Hatékony tápanyag-utánpótlás Agroleaf Powerrel almaültetvényen – fotó: ICL SF Magyarország

Speciális kelátcsomag és DPI technológia

Az Agroleaf Power lombtrágyacsalád különbözik a legtöbb lombtrágyától, mert az összes szükséges makro- és mikroelem megtalálható a termékben, könnyen és maradék nélkül oldódik, a legtöbb növényvédő szerrel egy tartályban keverhető, gyors felszívódású, nagy tisztaságú, és olyan különleges adalékokat is tartalmaz, mint a saját fejlesztésű M-77 kelátcsomag és a DPI technológia.

Miért fontos ez? Kultúrnövényeink többsége rossz hatékonysággal fontoszintetizál stresszállapotban, pl. magasabb hőmérsékleten. Ha a magas hőmérséklet mellett is segíteni tudjuk a tápelemek felvételét és fotoszintézis aktivitását, joggal reménykedhetünk abban, hogy javítani tudjuk a növények állapotát, és ezzel a termés minőségét és mennyiségét is.

A vízháztartás szabályozásáért, így az aszálytűrés növeléséért, illetve a termés színeződéséért, húsának és héjának minőségéért, a cukortartalom növeléséért és jobb eltarthatóságért elsősorban a K, Ca, Mg ellátottság javításával tehetünk sokat. A különböző összetételű Agroleaf Power lombtrágyák alkalmasak hiánytünetek megelőzésére és gyógyítására is, mert gyorsan és látványosan segíti a növényeinket, ugyanakkor a különleges formula hatására a tápelemek hosszú ideig elérhető maradnak a levél felszínéről. A vízoldható Agroleaf Power lombtrágyák a jelenleg a legkoncentráltabbak a piacon, így mindössze 3-5 kg is elegendő belőlük hektáranként.

Próbálja ki idén ön is a rugalmasan alkalmazható, Agroleaf termékcsaládba tartozó, kiváló ár/minőség arányú ICL lombtrágyákat, és növelje segítségükkel hatékonyan a termés mennyiségét és minőségét!

Hívja szaktanácsadónkat, Rácz Gábort a +36 30 488 1479 mobilszámon! 
www.agroleaf.hu

Agroleaf Power hiánytünetek kezelésére