A Yara portfóliójából kiemelkedik az olajos növényekre javasolt YaraVita Brassitrel Pro, amelyik az elmúlt években mind kisparcellás, mind üzemi körülmények között bizonyított.

repce

A 443 g/l hatóanyag önmagában is tekintélyt parancsoló szám, de igazából akkor érezzük át a termék erejét, ha megnézzük az összetételt, a különböző elemek arányát, mennyiségét. A nitrogén mellett magnézium, kalcium, mangán, molibdén és bór található a termékben, természetesen ezek aránya a növény igényéhez igazítva.

lombtrágya

A nitrogén elsősorban a lombtrágya-felvétel hatékonyságát növeli, a kalcium erősíti a sejtfalat, az ellenálló képességet, segíti a szénhidrát-anyagcsere folyamatokat. A magnéziumnak fontos szerepe van a klorofillképződésben, ezen keresztül a fotoszintézisben. A molibdén kis mennyiségben szükséges csak (átlagosan 20 g/ha), de hiányában pl. csökken a nitrogén hatékonysága. A termékben lévő bór segíti a gyökérképződést, növeli a télállóságot. A mangán fontos szerepet játszik, mint enzimaktivátor, klorofillképző, valamint a szénhidrátképzésben is létfontosságú.

repce

Repce kisparcellás kísérlet eredménye két év átlagában (Sopronhorpács, 2017, 2019)

Ez a rövid felsorolás is jól mutatja, hogy az ősszel kijutatott Brassitrel Pro milyen sok élettani folyamat nélkülözhetetlen alkotó eleme.

A javasolt dózis 2 l/ha, amely tartalmazza az ilyenkor szükséges mennyiséget ezekből a létfontosságú elemekből.

20-30 kg repcemag ára fedezi az őszi költséget, és az itt látható ábra mutatja, hogy a komplex lombtrágyás kezelés hatása pedig elérheti az egy tonnát is!

Amennyiben további információra kíváncs, látogassa meg honlapunkat, vagy keresse szaktanácsadó kollégáinkat.