A Timac AGRO számára mindig is fontos volt a talaj. Ezt, innovatív szemléletünkkel ötvözve, megalkottuk a tökéletes – Magyarországon egyedülálló – foszfortartamú talajkondicionálót a PHYSIO MESCAL G18-at.

Összetételének és hatásának köszönhetően szignifikáns eredményeket tapasztalhatunk a fiatal növények gyökér és hajtásfejlődésében, ami hozzájárul az elvárt terméseredmények eléréséhez, miközben javítjuk talajunk általános kondícióját is.

talajkondícionáló

A PHYSIO MESCAL G18 összetétele és az ajánlott dózis

PHYSIO MESCAL G18

• Speciális alapanyag: MESCAL

• Biostimulátor: PHYSIO +

• Analitikai összetétel:

P₂O₅

18%

CaCO₃

65%

MgO

5%

SO₃

6%

• Dózis: 150 – 300 kg/ha

Talajkondíció javítása és Ca utánpótlás

Az elmeszesedett Lithothamnium calcareum tengeri alga az alapja minden olyan Timac AGRO terméknek, melynek speciális alapanyaga a MESCAL. Magas kalcium- és magnéziumtartalma mellett több mint 20 féle mikroelemet tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek a növények számára.

Mikroporózus szerkezetének köszönhetően hatékony módon vesz részt a talaj kémhatásának beállításában és fenntartásában. A talajalkotó szerkezeti egységek kötéséhez szükséges, gyorsan ható kalciumot visz a talajba, ezáltal hozzájárul a talajszerkezet javításához, a jobb vízháztartás kialakulásához, és talajaink könnyebb megműveléséhez. A talajszerkezetre gyakorolt előnyös hatásai mellett biztosítja a növények megfelelő fejlődéséhez nélkülözhetetlen kalciumot is.

A kalcium kettős funkciót tölt be a növények fejlődése során: biztosítja a sejtfal és a sejtmembrán stabilitását. Az anyagcsere folyamatok másodlagos hírvivőjeként nélkülözhetetlen a gyökérzet fejlődésében, a pollentömlő növekedésében, a megtermékenyülés folyamatában és a környezeti stresszfaktorokra adott válaszreakció kialakításában.

Timac-Agro

Anyagcsere folyamatok katalizálása

Az amino-purin fontos szerepet tölt be a növényi sejtekben és a sejtek közötti jelátvitel folyamatában, ezáltal a növekedés szabályozásában és a növények fejlődésében. A jelátvitel befolyásolása révén támogatni tudjuk a fotoszintézis folyamatát, a cukrok beépülését, az aminosav és fehérjeképződést, valamit a stresszhelyzetre adott válaszreakciót.

A PHYSIO+ biostimulátor komplex oly módon hat a növények kezdeti fejlődésre és az anyagcsere folyamatokra, hogy segíti a tápanyagok felvételét, szállítását és beépülését. Ezek a hatások együttesen erőteljes gyökérfejlődést eredményeznek, a gyökérszőrök képződése intenzívvé válik, a fiatal növény nagy felületen keresztül tud táplálkozni. A hajtásnövekedés látványosabb, a növény regenerációs képessége pedig tartósabb lesz.

Eredményes foszfor-utánpótlás

A foszfor utánpótlása létfontosságú a növénytermesztés során, hiszen minden energiaigényes és anyagcsere-folyamat csak akkor tud biztonságosan lezajlani, ha ez a tápelem megfelelő mennyiségben és felvehető módon van jelen a talajban. Különösen igaz ez a csírázás és a kezdeti fejlődés időszakában. A PHYSIO MESCAL G18 termék speciális alapanyaga és biostimulátor komplex tartalma segíti a kijuttatott és a talajban lévő, felvehető foszforkészlet hasznosítását és beépülését. A gyökérfejlődés erőteljes lesz, a gyökérszőrök képződése intenzívvé válik. Ennek azért van óriási jelentősége, mivel a növények foszforfelvételének 90%-a gyökérszőrökön keresztül megy végbe.

biostimulátor

A PHYSIO+ biostimulátor komplex segíti a tápanyagok felvételét, szállítását és beépülését

A sokoldalú magnézium

A klorofill alkotórészeként jelentős szerepet tölt be az asszimilációs folyamatokban. Enzim-aktivátorként speciális funkciót lát el a fotoszintézisben, a sejtlégzésben, a tartaléktápanyagok képzésében és a nitrogén-anyagcserében.

Ne feledkezzünk meg a kénről sem!

A kén kulcsfontosságú élettani szerepével – a kéntartalmú aminosavak építőeleme, peptidek, fehérjék, lipidek alkotórésze – mindenki tisztában van. Fontos azonban megemlíteni szerepét a fehérjebontó enzimek aktiválása, a koenzim-A és a glutaminok felépítésével kapcsolatban is. A biotin szintézisén keresztül a növekedésre, a protoplazma felépítésén keresztül pedig a növények fagytűrő képességére van hatással. Javítja a termesztett növények minőségi paramétereit, értékmérő tulajdonságait. Fokozza a növények ellenálló képességét a biotikus és abiotikus stresszhatásokkal szemben. Kénhiány esetében megemelkedik a növényekben az oldható N-vegyületek mennyisége (nitráttartalom), ezzel szemben csökken a fehérje és klorofill-tartalom.

Új termékünk, a PHYSIO MESCAL G18 a mai naptól országszerte elérhető. A részletek és egyedi promócióink kapcsán keresse Timac AGRO szaktanácsadóját, vagy látogasson el honlapunkra.

Az Ön eredménye a mi sikerünk!

www.timacagro.hu

www.facebook.com/TimacAGROHungaria