A Kwizda élen jár a növénytáplálás terén, hiszen a Wuxal® lombtrágyacsalád már az 1960-as évektől kezdve bizonyít a magyar piacon is.

A termékcsalád speciális, formulázása nemcsak azt teszi lehetővé, hogy az új, szuszpenziós lombtrágyákban még koncentráltabban lehessenek jelen a tápelemek, hanem az egyéb hozzáadott adalékanyagok révén (pl.: pH puffer, párolgáscsökkentő, tapadásfokozó, stb.) gondoskodik a permetlé vízminőségének a javításáról. Például a vízkeménység csökkentéséről, amellett, hogy a pH-t is beállítja a kívánatos 6-7 körüli értékre. Éppen ezért mindig a Wuxal®-t keverjük először a permetléhez, amely beállítja annak pH értékét, és csökkenti a vízkeménységet, és azután adagoljuk hozzá a szükséges növényvédő szereket.

Kadarka fürt 2021. augusztusában és szeptemberében.

Balra kadarka fürt 2021. 08. 09., jobbra 2021. 09. 19. (Szekszárd) – fotó: Kwizda Agro Hungary Kft.

A növények káliumfelvétele és -szállítása a száraz, napfényes időszakokban lelassul, egyes talajokon gátolt, ezért szükséges a lombon keresztüli kiegészítő tápanyagadagolás. A szőlő az érési időszakban különösen meghálálja, ha káliumpótlással segítjük a cukrosodás folyamatát. A kálium ezen kívül a vesszők beérésében, a szárazanyag-tartalom növelésében és a vörös fajtáknál a színanyagok kialakításában is fontos szerepet játszik.

Kwizda technológia Chardonnay ültetvényben, Rádpuszta. Egészséges lombozat és fürtök, hatékony növényvédelem és lombtrágyázás

Kwizda technológia Chardonnay ültetvényben, Rádpuszta. Egészséges lombozat és fürtök, hatékony növényvédelem és lombtrágyázás – fotó: Kwizda Agro Hungary Kft.

A zöldségféléknél szintén nagyon fontos a folyamatos jelenléte. A megfelelő káliumszint az egész tenyészidőszakban döntően befolyásolja a növényi kondíciót, ezzel az ellenállóképességet, az érési szakaszban, szakaszokban pedig az íz- és a színanyagok kialakulása mellett a pultállóságra, azaz a tárolhatóságra is jelentős befolyással bír.

Paradicsom kálium hiánya

Káliumhiányos paradicsom – fotó: Kwizda Agro Hungary Kft.

A Wuxal K-40 extra magas, 25,5 m/m% káliumtartalmával hathatós segítséget nyújt a magasabb cukorfok, a szebb szín és a magasabb beltartalom eléréséhez. A Wuxal® termékcsaládra jellemzően a kiemelt hatóanyag, a kálium mellett teljes mikroelemsort is tartalmaz, valamint a 2 m/m% magnéziumösszetevő révén a fotoszintézist is pozitívan befolyásolja. Kijuttatását minden kultúrában az érési időszakban (időszakokban) ajánljuk 3-5 liter/ha dózisban, a kultúrától függően 2-4 kezeléssel.

Wucal K-40 lombtrágya

Forrás: Kwizda Agro Hungary Kft.

Látogasson el a Kwizda Facebook-oldalára is:

Kwizda Garden / Professzionális Kertészet | Facebook

Kwizda Agro Hungary Kft. logója