A PREGA a hazai folyamatokat jócskán megelőzve kezdte el népszerűsíteni a precíziós gazdálkodást és az adatalapú döntéstámogatást az agráriumban. Amikor elindult, akkor még Magyarországon gyerekcipőben járt ez a fajta technológia, illetve szemlélet, de ma már nyilvánvalóvá vált, hogy a jövő mezőgazdaságának megkerülhetetlen tényezője lett. Enélkül ugyanis nem lehet költséghatékonyan gazdálkodni.

Az idei PREGA Precíziós Gazdálkodás Konferencia és Kiállítást 2024. február 6-7-8-án rendezzük meg Budapesten, az Aquaworld Resort **** Konferencia Központban. Az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter, kiemelt szakmai partnerünk pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A program már összeállt. Előzetesen annyit: ezúttal is rendkívül fontos információkhoz juthatnak a termelők, amelyek bizony, ma már ténylegesen is forintra válthatók. A 0. napon agrárstratégiai workshop-ra kerül sor. A szekcióban az államigazgatási, hatósági és a szolgáltatási szektor szereplői nyújtanak betekintést azokba az adatgazdálkodást érintő folyamatokba, amelyek a termelők napi feladatait is nagy mértékben meghatározzák.

Az első napon, azaz 7-én szekcióülésekre kerül sor, egyebek mellett szó esik a fenntarthatóságról, talajvédelemről, precíziós állattartásról (állategészségüggyel a fókuszban, illetve az okostechnológiák alkalmazási lehetőségeiről, előnyeiről), farmmenedzsmentről és finanszírozási kérdésekről, lesz szántóföldi szekció, melyben például genetikai kérdésekről, menedzsmentzónák és a vetéstechnológia témaköréről folyik a szakmai diskurzus. A nap PREGA-esttel, jótékonysági tombolával, stand up comedy-vel és a Magyar Kukorica Klub termésversenyének díjkiosztójával zárul.

A PREGA 2. napján, csütörtökön egyebek közt a drónhasználatról, a vertikális farmokról, élelmiszeripari digitalizációról, a növények tápanyag-utánpótlásának kérdéseiről, valamint a precíziós szőlő- és gyümölcstermesztés technológiai megoldásairól hangzanak el érdekes előadások.

De ez csupán a jéghegy csúcsa, érdemes tájékozódni a részletes kínálatról itt.

Fontos, hogy a PREGA-ra 50 százalék kedvezményt kapnak valamennyi belépőjegy-típus árából a

  • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)
  • Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület (MPGE)
  • Magyar Precíziós Állattartásért Egyesület (MAPÁE)
  • Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ)
  • Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ)
  • Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZ)
  • Magyar Növényvédelmi Szövetség (HUCPA) tagjai.

Szintén féláron vehetnek részt az agrár felsőoktatásban résztvevő leendő szakemberek; ehhez csak egy, az ugyfelszolgalat@agroinform.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben meg kell írniuk, melyik intézmény hallgatói. A beérkezett jelentkezéseket  egyedileg bíráljuk el.

A jegyárakról ezen a linken lehet tájékozódni.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2024 – részletes program

Időpont: 2024. február 6-8.

Helyszín: Budapest, Aquaworld Resort****

Biztosítsd be a helyed már most!

www.prega.hu

prega