Amennyiben Ön tervezi az egyszikűek elleni védekezést, gondolkozzon hosszabb távú, menettakarékos megoldáson.

Az őszi káposztarepce posztemergens gyomirtására a Salsa® 75 DF alapkészítmény szolgál. Kiváló hatékonyságú herbicid a kétszikű gyomnövények, köztük a nehezen irtható problémás fajok (sebforrasztó zsombor és vadrepce) ellen is. Kiváló szelektivitással rendelkezik, bármely fajtában, illetve hibridben használható (hagyományos és IMI repcében is).

Rugalmas kijuttatási időzítést tesz lehetővé (repce: 2-8 levél, ősszel vagy tavasszal) és a hőmérsékletre sem érzékeny. Elsősorban levélen keresztül hat, de van tartamhatása is, ami meggátolja a későbbi gyomkelést. Kedvezményesen, kereskedelmi csomagokban is beszerezhető.

A Salsa® kétszikű gyomirtó szer egyidőben kijuttatható egyszikű gyomirtó szerekkel és piretroid típusú rovarölő szerekkel (pl. Rapid® CS a repcebolha és repcedarázs álhernyó ellen), így megfelelő időzítéssel több legyet üthetünk egy csapásra. Ha a Salsa® gyomirtó szert egyszikű irtó készítménnyel és/vagy folyékony rovarölő szerrel tankkeverékben használja, akkor a hozzáadott Trend® dózisa maximum 0.05 v/v % legyen!

Amennyiben Ön területén a kétszikű gyomok (pl. sebforrasztó zsombor) okoznak problémát, két lehetőséget ajánlunk figyelmébe:

Kelőfélben lévő (max 2-4 leveles) repce, általános repce gyomok + veronika, viola esetén:
Salsa® + Sultan* ( 200 g + 20 l + 2 l Trend®) 10 hektárra

repce

Salsa® 75 DF 20 g/ha + Sultan* 2 l/ha + Trend® 0,1% (2015. október 6. Dabronc, Veszprém megye)

Amennyiben az Ön repcéje már fejlettebb és a gyomok is eltérő fejlettségűek (az általános repce gyomok mellé olyan nehezen irtható gyomok, mint a napraforgó árvakelés, csattanó maszlag, vadrepce, pipacs, apró szulák vagy mezei acat is társul) és egy stabil, általánosan alkalmazható megoldást keres:
Salsa® + Ikarus** (200 g + 3 l + 2 l Trend®) 10 hektárra

repce

Salsa® 75 DF 20 g/ha + Ikarus** 0,3 l/ha + Trend 0,1% (2016. június 22., Debrecen-Látókép)

A repce növényvédelmével, kombinációs lehetőségekkel és időzítéssel kapcsolatos szakmai kérdésekkel forduljon bizalommal területi képviselőinkhez és szaktanácsadóinkhoz.

Bízunk benne, hogy a termékeink ebben a repce gyomirtási szezonban is bizonyítani fogják hatékonyságukat.

FMC-Agro Hungary Kft.
www.fmcagro.hu

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei. A *Sultan az Adama márkaneve, a ** Ikarus a Corteva márkaneve.