Milyen növényvédő szerekre van szükség a repcében fellépő őszi rovarkártevők ellen?

1. Védjen a legfontosabb őszi kártevők ellen: repcebolhák, repcedarázs imágó és lárva ellen is.

2. Legyen tartamhatása a folyamatos rovarkártétel leküzdésére.

3. A drágább árfekvésű rovarölő szeres csávázás mellett se legyen megterhelően magas a költsége.

4. Ha mégsem lenne rá szükség az ősz folyamán, akkor tavasszal akár több kultúrában is felhasználható legyen.

repce

Repcedarázs imágó fiatal repcenövényen és repcedarázs álhernyó kártétele

A mikrokapszulázott, ezáltal tartamhatással is bíró Rapid® CS megfelel a fenti követelményeknek. Hatóanyaga kevésbé párolog magas hőmérsékleten, mint a többi piretroid típusú készítmény. Rovarölő hatását 3-5 napig megőrzi, esőálló készítmény, mely összességében biztosabb eredménnyel alkalmazható.

Milyen növényvédelmi kihívásokkal kell megküzdeni a repcebetegségek ellen és a biztonságos áttelelés érdekében

fóma

A fóma fertőzése már ősszel jelentős lombveszteséget okozhat (Vas megye, 2017.10.12)

1. Az őszi periódusban több kórokozó okozhat jelentősebb asszimilációsfelület-vesztést, amelyek közül kiemelt kórtani veszélyt a fómás levélfoltosság és szárrák (Phoma lingam) jelentik.

2. A repce betegség-ellenállóságát fokozza az optimális tápanyag-ellátottság biztosítása, a kultúrnövény megfelelő kondicionáltságának és télállóságának kialakítása, valamint a vegetatív növényrészek növekedésének szabályozása.

A felvázolt őszi problémakör megoldására a repcetermesztők rendelkezésére áll a népszerű Repce Kondi Pack technológia az FMC-Agro termékpalettájáról. A Repce Kondi Pack virtuális csomag Riza® 250 EW gombaölő szert és Amalgerol® talaj- és növénykondicionálót tartalmaz kedvező ár-érték arányban.

A Riza® 250 EW hatékony a betegségek ellen és kitűnő regulátor is egyben, fokozza az oldalhajtások képződését, csökkenti a csúcsrügy növekedési erélyét, a növekedést az oldalhajtások és a gyökerek felé összpontosítja. A gyökérnyak átmérője növekszik, mely a télállóságot javítja, a hosszabb gyökerek a szárazság kivédésében játszanak szerepet. Mindezt kiegészítve az Amalgerol® készítménnyel fokozzuk a növény stressztűrő képességét, a lomb egészségesebb, sötétzöld lesz, a gyökérzet pedig erőteljesen fejlődik.

Bízunk benne, hogy fenti ajánlatainkból megtalálja Ön is az őszi repcevédelmi problémáira szükséges hatékony megoldásokat. További információ: www.fmcagro.hu.

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei, Az Amalgerol® a Hechenbichler GmbH márkaneve.