A Biolchim egy olasz vállalat, amely 2008 óta van jelen a magyar piacon biostimulátorokkal, vízoldékony komplex műtrágyákkal és starter műtrágyákkal. A vállalat kezdetben a kertészeti kultúrákra fókuszált, majd később kibővítette portfóliáját a szántóföldekre is.

Czikó Dénes kiemelt ügyfél-kapcsolattartó szerint a partnerek egyre inkább érdeklődve tekintenek a biostimulátorokra és növénykondicionálókra. Magyarországon ezek a megoldások még újdonságnak számítanak, de egyre több gazda ismeri fel a bennük rejlő lehetőségeket, és kezdi sikerrel alkalmazni.

Az elmúlt időszakban rendkívül komoly fejlesztések történtek a cégnél a lombtrágyákat illetően. Professzionális lombtrágyákat és biostimulátorokat kínálunk mind szántóföldekre, mind kertészeti kultúrákba – mondta Csatordai László, a Biolchim ügyfél-kapcsolattartója.

A cég rendkívül széles portfóliójának köszönhetően már kész megoldással rendelkezik a legtöbb növénytermesztési problémára, ezek közül pedig jó néhányat láthattak a gazdálkodók az AGROmashEXPO-n is.

A SHIFT a repcéseknek, gabonásoknak jelent nagy segítséget a korai időszakban. Ez egy oldalhajtást serkentő készítmény, amitől sokkal nagyobb gyökere lesz a növénynek, több lesz az oldalhajtása, ezáltal nagyobb termésmennyiséget tudunk realizálni. A mai mezőgazdaságban különösen fontos, hogy jó minőségben és nagy mennyiségben tudjunk termelni, és ez a termék ebben tud komoly segítséget nyújtani.

A NOV@ egy nagyon összetett készítmény. Humin-, fulvo- és aminosavakat, valamint vitaminokat tartalmazó lombon és gyökéren keresztül is ható növénykondicionáló. Használata során jelentősen nő a fotoszintézis, ennek következtében pedig a termésmennyiség is. Nagyon jól kezeli a növényt érő stresszhelyzeteket, legyen szó hő, vagy akár gyomirtó által okozott stresszről a készítmény bevethető 3-4 liter/hektár dózisban. A termelői visszajelzések alapján kifejezetten kedvelt készítménynek számít a napraforgó gyomirtása során.

A FOLICIST speciálisan a terméskötődés fenolfázisára kifejlesztett növénykondicionáló készítmény. A termékben lévő algakivonat a növényi hormonok képződésének serkentésével optimalizálja a hormonszintet, amely hatására javul a terméskötődés és ezáltal a nő a termésmennyiség is.

A K-BOMBER magas foszfor és kálium tartalmú lombtrágya, amely az érést hivatott segíteni, és használatával magasabb cukor és szárazanyag tartalom érhető el, illetve javítja a vízháztartást a párologtatás intenzitásának csökkentésével és a szövetek víztartó képességének növelésével.

A lombtrágyázás folyamatosan fejlődött az elmúlt években, ezt pedig egyértelműen  bizonyítja a befektetések megtérülése is. Gyakorlatilag, ha lombtrágyázunk akkor 2000-8000 Ft között tudunk egy kezelést elvégezni, ebben az esetben 1-1,5 mázsa termény árának megfelelő összegről beszélünk, amely maximálisan megtérül – mondta Csatordai László.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keresse bátran a Biolchim munkatársait!