Ha lekésed a határidőt, legközelebb tavasszal lehet csak védelmed. Így ki fog maradni két-három hónap, amely főleg a gyümölcsösök és az őszi vetés esetében lehet kulcsfontosságú.

Most, hogy az őszi kötési időszak vége felé tartunk, az Agrisk ügyfélszolgálatához beérkező megkeresések nagy hányada a fagytól tartó gazdáktól érkezik, akik a gyümölcsöseiket féltik a téli és a tavaszi fagytól. Ezért, hogy a cég minél jobban ki tudja szolgálni ügyfeleit, kidolgozott nekik egy egyedülálló megoldást, a precíziós biztosításkötést.

növénybiztosítás szakértő

Precíziós növénybiztosítás – a kárenyhítési rendszer és a növénybiztosítás összehangolása

A precíziós növénybiztosítási tanácsadás lényege, hogy számokkal és adatokkal támasztják alá, milyen biztosítást érdemes kötnöd. Így nem érzésre döntesz, hanem pontos adatok alapján.

Ahogy biztosan tudod, van összefüggés a kárenyhítési rendszer és a növénybiztosítás között. Ennek alapján dolgozik az Agrisk. Az egyik ilyen összefüggés az, hogy ha van legalább jégre szóló növénybiztosításod, és jár a kárenyhítési rendszerben kárenyhítés, akkor nem felezik le a kárenyhítésből kivehető összeget. Ezért érdemes akkor is növénybiztosítást kötni, ha abból nem is számítasz kártérítésre. (Ilyen eset például az, amikor a gazda a fagytól tart, de jégbiztosítást köt.)

Ezért nézd meg 5 perc alatt egy kalkulációval, mennyibe kerülne számodra egy egyszerű növénybiztosítás – minden kötelezettség nélkül!

Kalkulálok gomb

A másik ilyen összefüggés viszont az, hogy ha károd van, akkor azt egyaránt térítheti a biztosító és a kárenyhítési rendszer is. Ha a megfelelő kockázatra kötöttél biztosítást, akkor mindkét rendszer fizet – de mindkettő a saját logikája alapján.

A növénybiztosításnál létezik önrész, a kárenyhítés pedig a hozamveszteség bizonyos részét téríti meg – de ez attól is függ, hogy az előző években milyen hozamokat jelentettél le.

Ezért találta ki az Agrisk a preciziós növénybiztosítás-kötés szolgáltatást. Ez abból áll, hogy a kalkuláció után egy tanácsadójuk felhív, elkéri néhány adatodat, és utána már meg tudja mondani, hogy egy káresemény esetén mekkora térítésre számíthatsz a kárenyhítési rendszerből, és azt is, hogy milyen biztosítást érdemes mellé kötnöd.

Ez a szolgáltatás most, a bevezetés időszakában díjmentes, próbáld ki!

Így működik: Kalkulálj magadnak egy növénybiztosítást, add meg a telefonszámod, 24 órán belül vagy a következő munkanapon az Agrisk munkatársa felhív és egyeztet veled – természetesen minden kötelezettség nélkül.

Agrisk – A precíziós növénybiztosítások szakértője