Ha eddig nem tetted volna meg, kezdj el foglalkozni a növénybiztosításod megkötésével, mert rohamosan fogy az időd.

Az olló két oldalról is záródik: lassan itt van május közepe – és lassan véget ér a növénybiztosítások kötési időszaka. Mint bizonyára tudod, május 31.-e szokott lenni a hivatalos kötési határidő. Ez lehet, hogy idén módosul egy kicsit, mert az egységes kérelmek leadási határideje is kitolódott. Egyelőre viszont még nincs ilyen információnk, tehát jobb, ha erre a határidőre készülsz.

Lehet, hogy korábban zár egy biztosító

Az olló záródásának másik oldala: azt rebesgetik, hogy egy biztosító korábban fog zárni, nem fogja megvárni a hónap végét. Ez azt jelenti, hogy be fognak szűkülni a lehetőségeid, mert nem választhatsz minden biztosító ajánlata közül és lehet, hogy egy nem annyira előnyös szerződést tudsz csak megkötni.

időjárás

Egyes biztosítók az ország bizonyos részein nem is kötnek már biztosítást aszályra és kukoricára – fotó: pixabay.com

Az időjárás nem vár

Idén később jöttek a fagyok – ennek következménye az lett, hogy gyakorlatilag a teljes országban elpusztult a kajszi termés.

Idén korábban jött a jég: két hete már egy szupercella átvonult az ország nyugati részén, súlyos károkat okozva.

A gazdák pedig egyre jobban tartanak az aszálytól, a legtöbb megkeresés, ami hozzánk érkezik, aszálybiztosításról szól.

A biztosítók is tartanak az aszálytól a tavalyi tapasztalatok alapján: egyes biztosítók az ország bizonyos részein nem is kötnek már biztosítást aszályra és kukoricára. Más részeken pedig csak magasabb áron.

növénybiztosítás

Forrás: Agrisk.hu

Te se várj!

Ha idén nem kötsz növénybiztosítást, súlyos kockázatnak teszed ki magad, a családod és a gazdaságod. Jelen pillanatban – bár nem tökéletes – de mégis a növénybiztosítás gyakorlatilag az egyetlen lehetőséged arra, hogy megvédd az anyagi helyzeted.

Hogy ki tudd védeni az időjárás okozta károk pénzügyi hatásait. Hogy ne legyenek súlyos veszteségeid. Hogy ne kelljen hitelt felvenned.

Kalkulálj magadnak díjat!

Nézd meg 5 perc alatt, hogy mennyibe kerülne számodra idén a növénybiztosítás! Néhány adat megadása után több biztosítóra díjat mutatunk és szabadon dönthetsz.

kalkulálok gomb

Kapj hozzá díjmentes szakértői tanácsadást!

A díj még nem minden. A gazdaságod terület- és vetésszerkezete dönti el, hogy milyen biztosítást érdemes kötnöd és milyen kockázatokra.

Ezért ebben is segítünk: add meg a telefonszámod és miután kalkuláltál, felhívunk és átbeszéljük, pontosan mit ajánlunk neked. Mindent, amit kell és semmit, amit nem.

5 perc és egy telefon – és minden kötelezettség nélkül megkapod azt a tájékoztatást, amely alapján felelősséggel el tudod dönteni, hogy biztosíts-e vagy nem.

Az első lépés a kalkuláció:

kalkulálok gomb

Ha kérdésed van a növénybiztosítással kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon és kollégáink szívesen segítenek.