A biostimulátorok használatához nyújtott támogatás (AKG, AÖP) előremutató dolog. Akik csak a támogatás miatt használják e termékkört, tulajdonképpen mindegy, hogy melyiket választják. Akik viszont szakmai és termelési sikereket is szeretnének elérni, azoknak érdemes alaposan tájékozódni a választás előtt. A biostimulátorok okszerű használatával az indokolatlanul magas műtrágyadózisok elhagyása mellett is elérhetőek a terméscélok. A biostimulátorok megválasztása érzékenyebb feladat, mint a növényvédő szereké vagy a hagyományos lombtrágyáké. Összetételük és hatásuk ismeretében csak a megfelelő növényi fenológiai fázisában való kijuttatásuk hozhatja a várt eredményt.

Dell Agro Plus® – a zöldtömeg növelése a korai fázisban

A fotoszintetizáló felület (2.kép) növelése intenzívebb CO2 megkötést, így több szerves anyagot eredményez, a nagyobb gyökérzet (1.kép) intenzívebb tápanyagfelvételt biztosít. Mindkét hatás a magasabb terméseredmények alapkövei.

kukorica kukorica
1.kép Nagyobb lesz a gyökérzet – fotó: KITE Zrt. 2.kép Nő a fotoszintetizáló felület – fotó: KITE Zrt.

diagram

A diagram a bevezetőben említetteket szemlélteti. A Dell Agro Plus 2 l/ha-os kezelése a gyengébb termőképességű talajokon is kiemelkedő terméseredményt adott – forrás: KITE Zrt.

Natural Force® – a minőség javítás a vegetáció második felében

A Natural Force® szemben a Dell Agro® Plusszal a vegetáció második felében tudja a maximumot nyújtani. Hatására a termés mennyisége mellett a beltartalmi mutatók javulását várhatjuk.

A Natural Force® egy rendkívül magas (47%) aminosav-tartalommal rendelkező biostimulátor. Az aminosav-tartalom nagy része a kifejezetten értékes, úgynevezett szabad aminosavakból áll, melyek felelősek a minőségi paraméterek (mint pl. a fehérje- vagy olajtartalom) javításában.

diagram

Forrás: KITE Zrt.

DellAgro® Plus és Natural Force® együtt – turbó fokozatban az életfolyamatok

Az elmúlt években a KITE Zrt. fejlesztői vizsgálatokat végeztek a Dell Agro® Plus és a Natural Force® biostimulátorok felhasználásával egy-egy kultúra különböző fenofázisaiban kijuttatva. A kísérletek igazolták, hogy a két termék alkalmazása a növények élettani folyamatait magas fordulaton tartja, ami terméstöbbletben, a káros környezeti tényezőknek és a kórokozóknak való jobb ellenállásban mutatkozott meg. A két termék használata a kiváló termőképességű talajokon is megmutatkozott.

diagram

Forrás: KITE Zrt.

A KITE Zrt. különleges ajánlattal él azon partnerei felé, akik élvezni kívánják a biostimulátorok kiemelkedő hatását, mindemellett elkötelezettek a fenntartható gazdálkodás mellett.

DellAgro Plus és Natural Force® egy csomagban, megfejelve Turbó Kénnel 40 hektárra, extra árelőnnyel!

Keresse így, éljen a szakmai csomag adta egyéb lehetőségekkel is!