A CRISTAL kiemelkedő terméspotenciálú, középkorai hibrid. Robusztus, magas habitus és óriási becők jellemzik. Ősszel erőteljes a kezdeti fejlődési erélye, és ezt a tulajdonságát a megkésett vetésekben is kiválóan kamatoztatja. Télállósága jó, amit fokoz nagymértékű regenerálódóképessége. A telet követően lassabban indul szárba, emiatt ellenállóbb a kora tavaszi fagyokkal szemben. Virágzási ideje átlagos, a növények magasra nőnek, állóképességük mégis kifejezetten jó. A CRISTAL-állományok érése egyöntetű, könnyen betakaríthatóak.

Aszályos körülmények között is kiváló termést várhatunk ettől a hibridtől, hozamstabilitása kiemelkedő. Könnyű, laza talajokon és száraz termőhelyeken is nagy biztonsággal termeszthető. Optimális vetésnormája gabonasortáv alkalmazása esetén 40-50 csíra/m2, dupla gabona-sortávolságra vetve 35 csíra/m2, szemenkénti vetéssel (45-76 cm sortávolságra) pedig 25-30 csíra/m2. A vízhiányos területeken (5 leveles állapotban) kifejezetten javasoljuk a regulátoros kezelést az optimális gyökérfejlődés elősegítése érdekében.

A CRISTAL a legtöbb technológiához tökéletesen adaptálható, megfelelő mind az intenzív, mind az extenzív, kevés inputot igénylő művelési módokra. Széles sortávú termesztéstechnológiában jól alkalmazható. A hibrid mind a hazai, mind a nemzetközi vizsgálatokban remek terméseredményeket produkált, különösen a kései vetések esetén.

A CRISTAL TELJESÍTMÉNYE ÜZEMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
(Magyar Kukorica Klub-terméstanúsítás, 2018-2019)

Cristal

 

A CRISTAL TELJESÍTMÉNYE ELTÉRŐ SORTÁVOK ÉS VETÉSNORMÁK ALKALMAZÁSA ESETÉN 
(Magyar Kukorica Klub-terméstanúsítás, 2018, Nova)

repceCRISTAL:

•  Nagy termőképességű és termésbiztonságú hibrid.

•  Erőteljes őszi fejlődésű típus.

•  Nagyon jó állóképesség, homogén érés és könnyű betakaríthatóság jellemzi.

•  Frakcionált, kiemelkedő méretazonosságú vetőmag is elérhető.

•  Rovarölő szerrel csávázott vetőmag is elérhető.

Cristal

 

 

 

 

 

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

rapool