A Kft. a növénytermesztés területén széles körben nyújt növénytermesztési-technológiai tanácsadást. Emellett foglalkozik növényvédő szerek, levéltrágyák és műtrágyák forgalmazásával, valamint mezőgazdasági szolgáltatást is végez a vetéstől a betakarításig. A betakarítást 68 db Claas Lexion 770-es kombájnnal végzik.

Az Agrovena termékportfóliója átöleli az összes szántóföldi kultúra növényvédelmét. Napjainkban egyre inkább teret hódítanak a levéltrágyák. Az Agrovena Kft. számos kiváló ADOB levéltrágya magyarországi forgalmazója. Az ADOB levéltrágya-termékek közül az ADOB Mangán, az ADOB Cink és az ADOB molibdén folyékony só formulációban, valamint a mangán és a cink mikrogranulátum formulációban IDHA-kelátképzőként is kapható. Az ADOB Réz elérhető folyékony- és mikrogranulátum IDHA kelétképzőként is. Az ADOB Bor levéltrágya folyékony boretanolamin-formulációban kapható.

AZ IDHA-kelátképzőket az ADOB cég fejlesztette ki, szabadalmaztatta. Ezek pillanatnyilag a világon az egyetlen biológiailag lebomló kelátképzők.

Még egy említésre méltó ADOB termék az Azozol 36 Extra, amely ammónium és karbamid tartalmú levéltrágya. A termék emellett mikroelemeket is tartalmaz IDHA kelátképzőként.

A vállalat a sokéves magyarországi tapasztalatra támaszkodva alakította ki portfolióját, különös hangsúlyt fektetve a repcetermelésre. Az elmúlt pár évben és az előttünk álló években sok termék: növényvédő szer esett/esik ki a repcetermesztés köréből. Ennek ellenére számos jó és alternatív megoldás létezik a terméshozamok növelésére e kultúra területén is. Az Agrovena erre nyújt számos hatékony megoldást.

Agrovena

Az Agrovena minden szántóföldi kultúrára ajánl növényvédelmi és termésfokozó termékeket.

Az előttünk álló repcevetéshez az Agrovena a Sulfagro Ca terméket javasolja.

A savas esők az elmúlt 30 évben egyre kevesebb – 50 kg/ha-ról 8 kg/ha-ra – ként juttattak a talajokba. A Sulfagro Ca – kálcium-szulfát a repce-, szójabab- és napraforgó-termesztésben igen fontos műtrágya, mely a talajban pótolja a kén- és kalciumhiányt. A kalcium-szulfát egy semleges só, amely nem savanyítja a talajt. A Sulfagro Ca-ban lévő kalcium stabilizálja a talajszerkezetet, valamint tápanyag-utánpótlást biztosít a növény részére. A szulfát pedig tápanyagként szolgál a növény számára és reagál a toxikus alumínium ionokkal, ezáltal alumínium-szulfát képződik, mely a növény számára nem káros. Erről több információt a www.sulfagro.com oldalon olvashatnak.

Az őszi káposztarepce tápanyag utánpótlását az őszi szezonban (mikroelemként) kihangsúlyozva az Agrovena az ADOB Bór 150-t javasolja 2 l/ha dózissal, valamint a szárcsökkentéssel együtt 1-1,5 l/ha ADOB Mangán alkalmazását, amely beavatkozik az auxin-hormonháztartásba és meggátolja a szárbaindulást a tél előtt. Ehhez még javasolt 1 l/ha ADOB Cink hozzáadása, mely a gyökér erősítésében lesz segítségünkre. A savanyú talajokon az ADOB Molibdén termék kiváló választás 0,2 l/ha dózisban.

Az őszi káposztarepce kezeléséhez két nagyszerű rovarölő szert is ajánl a cég: az egyik a Los Ovados, amely egy neonikotinoid hatóanyagot tartalmazó rovarölő szer. A másik – a magyar piacon egyedülálló – MIKROKAPSZULÁZOTT formulációban kapható deltametrin hatóanyagot tartalmazó DelCaps névre hallgató termék.

repce

Savanyú talajokon az ADOB Molibdén nyújt megoldást a repcenövény táplálására.

Az Agrovena szakértőinek tapasztalai szerint a RLM7 fóma rezisztens gén a repcehibridekben az idő előre haladtával folyamatosan csökken, ezt nevezzük „shifting”-nek. Ennek következtében a fómabetegség „szabad utat nyer”, vagyis a repce-gyökérnyak rothadásnak indul. Ha a repce levelén fóma tüneteit észleljük, a cég által forgalmazott Porter 250 EC gombaölő szert javasolják.

Sajnos Magyarországon egyre jobban terjed az őszi kalászosokban a nagy széltippan és az angolperje. Az Agrovena Kft. az őszi gabona gyomirtására egy biztos megoldást javasol. Mivel az Európai Unióban visszavonták pár éve az egyik leghatékonyabb széltippan-elleni hatóanyagot, az izoproturont, a cég alternatív megoldása a flufenacet-hatóanyag tartalmú CEVINO 500 SC., amely Európában az egyik legjobb hatóanyag a gabonafélékben a nagy széltippan, angolperje, rozsnokfélék és az ecsetpázsit ellen.

Hívja az Agrovena kollégáit bizalommal, vagy keresse fel a www.agrovena.com weboldalt!