A napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 hektáron vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag európai szinten is kiemelkedő, 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt időszakban egyértelmű és markáns változás figyelhető meg a magyarországi napraforgó piacon. Egyre több termelő döntött úgy, hogy magas-olajsavas (HO) napraforgót vet, a hagyományos, linolsavas (LO) napraforgóval szemben.

A döntésük logikus válasz volt a piac kínálatára, hiszen lényegesen magasabb áron tudják értékesíteni az ilyen napraforgók termését. Az árkülönbség folyamatosan csökken (???), csak a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozni a stratégiai döntésüket, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek.

euralis

Bármelyik típusú napraforgó termesztése mellett dönt, az EURALIS napraforgóit ajánljuk a figyelmébe.

Az EURALIS kiemelt napraforgó ajánlata:


ES LORIS CLP ES ARMONICA SU ES IDILLIC HO ES JURASSIC HO SU ES AROMATIC HO SU ES ARGENTIC HO SU
Hasznosítási irány linolsavas magas-olajsavas
Gyomirtási technológia Clearfield® Plus Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztve hagyományos Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztve
Érésidő középkorai középkései nagyon korai középkorai középkései középkései
Olajtartalom a szárazanyagban (%) 50-51 52-54 47-48 48-50 49-50 50-51
Olajsav tartalom (%) - - 90 88 89 91
Szádor rezisztencia "A-G" rasszra "A-F" rasszra "A-F" rasszra "A-G" rasszra "A-G" rasszra "A-G" rasszra

A Clearfield® Plus a BASF az Express® SX® márkanév az FMC Corporation vagy leányvállalatainak bejegyzett márkaneve, amelyeket a jogtulajdonosok engedélyével az Euralis Semences és leányvállalatai által felhasználhatók.

Miért válasszon bennünket?

• Több, mint 80 éves az EURALIS, 10 éve vagyunk jelen Magyarországon, termékeink szójában, cirokban piacvezetők.

• A világ egyik legnagyobb napraforgó nemesítő vállalata az EURALIS résztulajdonában álló SOLTIS cég. Ebből a kiemelkedő genetikai potenciálból származó hibridek Magyarországon a 3. legnagyobb mennyiségben értékesített napraforgók.

• Minden hibridünket a bevezetés előtt előzetesen Magyarországon teszteljük, és csak azok kerülhetnek be a kínálatunkba, amelyek stabilan, átlag feletti termésre képesek a hazai viszonyok között is.

• Legújabb generációs hibridjeink kiemelkedő teljesítményre képesek (pl.: ES ARMONICA SU / 4 kísérleti helyszínen is a legmagasabb olajtartalom: 52,3-55,7% / IKR fajtakísérlet 2019)

• Hibridjeink széleskörű szádor rezisztenciával és átlag feletti betegségtoleranciával rendelkeznek.

• Legújabb hibridjeink már a peronoszpóra 704-s és 714-s rasszaival szemben is rezisztensek.

• Innovatív cégként azon kevesek egyike vagyunk, akinek a kínálatában tavaly óta már több Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett HO napraforgó is szerepel.

• Igényének megfelelően a nagyon koraitól a középkései érésidőig választhat kínálatunkból napraforgót.

• Akár hagyományos, akár Clearfield® Plus, akár Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett a gyomirtási technológiája, mindegyikhez talál EURALIS hibridet.

Hibridjeinkkel kapcsolatban keressék a területileg illetékes kollégánkat, illetve bővebb információ található a honlapunkon (www.euralis.hu).

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy használják az EURALIS napraforgó kiemelkedő genetikáját, hisz Értéket és Bizalmat Teremtünk!

Balogh László
junior product manager
www.euralis.hu

Itt tud belelapozni új tavaszi vetőmag ajánlatunkba:

Euralis

Kiemelt napraforgó ajánlatunk: