Mitől lesz valaki igazi férfi? A waxolt szakálltól, hozzá a márkás napszemüvegtől és a drága mobiltól? Dehogy! A valódi lumberszexuális ember fát vág, kertet épít, füvet nyír, és ezeket lehetőleg a legmodernebb gépekkel teszi.

Így érkezett meg főhősünk a kockás ing vásárlás után az ANDL „kerti gép boltba”, ahol újra kellett értelmeznie a kerti eszközökről és a kiszolgálásról alkotott képet. Persze minden macho ismeri a Husqvarna márkát, hiszen kiváló krosszmotorokat gyártanak, de egy 5 lóerős és közel fél méteres vágólappal rendelkező benzines motoros fűrésztől is könnybe tud lábadni a szemünk, mint az 572 XP.

De miért tettük idézőjelbe a kerti gép boltot? Hát azért, mert amit az Andl Kft-nél láthatsz, az bőven túlmutat ezen, sőt gyakorlatilag olyan, mintha egy autószalonba érkeznél, csak itt komoly munkagépek sorakoznak a fűkaszától a legdurvább önjáró hernyótalpas rézsűnyíróig!

andl

Egyedülálló kínálattal, a leginnovatívabb és legprofesszionálisabb megoldásokkal, valamint hatalmas raktárkészlettel rendelkeznek – fotó: ANDL Kft.

Maga a cég több mint 30 éves történelemmel rendelkezik, a tulajdonos Andl József az alapoktól kezdte, egy veszprémi cégnél, ahol maga is alkalmazottként árusított, és ott ismerkedett meg a Husqvarna gépekkel, majd mikor a saját cége kezdett megerősödni, akkor további telephelyeket nyitott Pápán, Győrben és Veszprémben. 10 éve vették fel kínálatukba az Ariensco csoportba tartozó Ariens, és a német AS Motor márkát is, mára megkerülhetetlenek erdészeti, park és kertgondozási témában.

Amennyiben menőbb dologra vágysz, mint egy Segway Navimow felprogramozott robotfűnyíró (pedig ennél kevés menőbb van), akkor pattanj egy összkerékhajtású, differenciál zárral is ellátott, „made in Germany” AS-Motor fűnyíró traktor ülésébe, vagy maxold ki a témát, és keresd ugyanezt távvezérelhető kivitelben. Sőt, akár az ülés nélküli önjáró, elektromos Raymo R42 Flex-et is választhatod! Merthogy ilyen is van, bár ezeket már ritkábban veszik a privát ügyfelek, hiszen egy 5000 m2-es kertet egy óra alatt legyalul akkor is, ha a legdurvább gaz van rajta. Ellenben közületi területek, ipari létesítmények, sportközpontok talajának a rendben tartására már ideális lehet. Az Andl Kft. telepítette és programozta többek között a balatonfüredi Tagore sétány fűnyíró robotjait is. Ha pedig a metszőollók Mercedes-ét keresed, akkor a Volpi lesz a te embered, méghozzá akkus kivitelben!

A weboldalukon ezernyi termékből választhatsz, de honnan tudhatod, hogy melyik lesz a neked megfelelő láncfűrész, sövénynyíró vagy bozótvágó? Éppen ezért említettük, hogy a kiszolgálásról is teljesen új képet kaphatsz, mivel ezt inkább neveznénk tanácsadásnak, mint eladásnak. Egy komoly gép ára akár hét számjegyű is lehet, abban sem egyszerű dönteni, hogy akkumulátoros, vagy benzines meghajtása legyen. Igazából mindegy hogy otthoni felhasználásra keres valaki eszközt, vagy éppen egy repülőtér rendben tartásához, azt fogják ajánlani ami neki megfelelő. Utóbbi esetben még a helyszínre kiszállított gépekkel bemutatót is tartanak, hogy minden döntéshozó valóban képbe kerüljön az adott termék tudásával, üzemeltetési körülményeivel.

Amikor komoly munkagépekről van szó, sokan talán felnevetnek ha akkumulátorost említünk, pedig mára a technológia abszolút kiforrott ezen a területen. Egy robotfűnyíró magától közlekedik (feltanítás után, amit szintén elvégez a forgalmazó), és ha merülne, visszamegy a dokkolóra, feltölti magát, majd folytatja a munkát, mi pedig akár a mobiltelefonunkról követhetjük a ténykedését. A 21. század beköszöntött a kerti/ipari eszközök világába is, és nem biztos hogy mindenki a legkeményebb fizikai igénybevételt kívánja egy húzós nap végén amikor a kerti teendők kerülnének sorra, de a teraszról csak elvezényelgetné a fűnyíróját. És valljuk be őszintén, ez talán nem annyira macho, de azért menő!

Egyedülálló kínálattal, a leginnovatívabb és legprofesszionálisabb megoldásokkal, valamint hatalmas raktárkészlettel igyekeznek ügyfeleiket kiszolgálni. Legyen szó autonóm nyírási rendszerek telepítéséről,magán, ipari vagy önkormányzati közterületeken. De profiljukba tartozik a napelem parkok, sportpályák, és focipályák fenntartás is, ahol nagyfelület robotfűnyírókkal, riderekkel, kis-kommunális gépekkel vagy távvezérelt gépekkel tartják rendben a területet, mindezt a fenntarthatóság jegyében.