Az Agritechnica kiállításon a Novara Coop Kft. standjánál jártunk, ahol Pilisi Andor kereskedelmi vezető kalauzolt el bennünket. Elmondta, hogy a kiállításon való részvétellel egy hatalmas álmuk vált valóra, illetve arról is beszélt, hogy büszkeséggel tölti el őket, hogy bemutathatták működés közben a cég saját fejlesztésű gépét az NCK-700 automata kitérésű talajmarót, amit mi is kipróbálhattunk.

Az automata kitérésű talajmarónak saját hidraulika rendszere van, ezért független a traktor hidraulikájától, az oldal mozgatása automatikusan történik, mikor a gép érzékelője hozzáér a fához.

A gép leginkább gyümölcsösökben használható, a működtetése egyszerű, 3 pontos csatlakozással, kardántengely meghajtással működik. Kézzel is mozgatható, a fülkéből joystick segítségével. Mivel a gép elektromos vezérléssel van ellátva, így a kitérése minden esetben megbízható. A kiállításon nagyon nagy volt az érdeklődés a talajmaró iránt, aminek az árát is láthatták a potenciális vásárlók.

Pilisi Andor a családi vállalkozásuk előtt álló feladatokról elmondta, hogy fejleszteni szeretnék a gyártáskapacitást, illetve új gépek gyártását is tervezik.

Ha további részleteket szeretnél megtudni a Novara Coop Kft. tevékenységeiről, akkor az alábbi elérhetőségeken felveheted velük a kapcsolatot:

Novara Coop Kft.

Novara Coop Kft.