"A vállalat nagyon jó évet zárt tavaly, mind globálisan, mind magyarországi viszonylatban. Nyáron befejeződött a Corteva Agriscience és a DowDuPont szétválási folyamata, és azóta kizárólag mezőgazdaságra koncentráló globális vállaltként működünk tovább, a New York-i tőzsdén is önállóan vagyunk jelen" – mondta el az Agroinformnak Jean Philippe Riffat, a Corteva kelet-közép-európai régió igazgatója.

Corteva Agriscience

Jean Philippe Riffat, a Corteva kelet-közép-európai régió igazgatója.

A Corteva újdonságairól is kérdeztük a régió igazgatót. Ennek kapcsán elmondta, a vállalat 2020-ra további újdonságokkal bővíti vetőmag kínálatát. Magyarországon három új napraforgó- és két kukoricahibrid lesz elérhető a vásárlók számára. Ezenkívül a Corteva folytatja a legfontosabb kórokozókkal szemben ellenálló hibridek nemesítését. Az igazgató bejelentette, hogy az Optimum® AQUAmax® termékcsalád keretében új szárazságtűrő hibrideket fognak forgalomba hozni, amely kifejezetten fontos a változó éghajlati körülmények miatt.

napraforgó

Idén megújul a Corteva vetőmag kínálata.

"Úgy gondolom, a modern mezőgazdaságnak nagy szerepe lehet a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésében, az új technológiák és megoldások segíthetnek megküzdeni a kihívásokkal" – nyilatkozta az igazgató.

Hozzátette: "a Corteva egyrészt a termékei révén tud segíteni ebben a harcban, ilyenek például a korábban említett, különböző szárazságtűrő hibridjeink, vagy az N-Lock nevű termékünk, amely csökkenti a nitrogénveszteséget, ezáltal jobb terméspotenciált eredményez, de ezenfelül a nitrogéntartalmú műtrágyák felhasználásának környezetkímélő használatát is elősegíti, mert az N-Lock™ csökkenti a nitrátok lemosódását a talaj alsóbb rétegeibe és a talajvízbe, emellett az üvegházhatású gázok kibocsátását is mérsékli a talajból.

Másrészt aktívan részt veszünk az innovatív megoldások ösztönzésében. Tavaly csaknem félmillió dollárt különítettünk el a gazdálkodók, kutatók (gyakorlatilag bárki) számára, aki olyan innovatív megoldással áll elő, amely segít csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és hozzájárul a gazdálkodás hatékonyságának növeléséhez."

Corteva

Corteva stand az idei AGROmashEXPO-n.

A magyarországi piaccal kapcsolatban az igazgató elmondta, a magyar mezőgazdaság kulcsfontosságú a Corteva számára a kelet-közép-európai régióban. A Corteva legnagyobb európai vetőmaggyártó üzeme Magyarországon, Szarvason található, ahol a vetőmagok magyarországi alapanyagokból készülnek és a hazai termelőkkel több mint 15 ezer hektáron megtermelt hibridkukorica-vetőmagot dolgoznak fel. Emellett egy kutatóközpontot is létesítettek a térségben, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek illeszkednek a magyar és a szomszédos országok helyi adottságaihoz.

A vállalat évek óta stabilan jelen van a magyar piacon. Meglátása szerint a termésátlagok és a bevételek növelése érdekében a folyamatos innováció és a modern technológiák használata elengedhetetlen, és szerinte a magyar gazdálkodók egyre inkább keresik az innovatív megoldásokat.

Corteva

A Corteva összesen hat díjat kapott az AGROmashEXPO-n megrendezett Kukorica ajánlati fajtalista díjátadón.

Az idei AGROmashEXPO-n a Corteva Agriscience számos díjat kapott a kukoricahibridjeivel. A FAO300-as éréscsoportban az első négy helyezett mindegyike Pioneer hibrid (P9610, P9415. P9363, P9537). A FAO400-as tenyészidő első helyezettje a szintén Pioneer P9978, a harmadik helyen az évek óta dobogós P0023 végzett. A késői éréscsoportban a P0412 bronzéremmel büszkélkedhet.

Ezzel kapcsolatban Jean Philippe Riffat közölte: "az ilyen díjak mindig nagy elismerést jelentenek számunkra és a kutatás-fejlesztés részlegünk számára. Mindig arra törekszünk, hogy a környezeti adottságoknak legjobban megfelelő hibridet hozzuk létre, és ezek a díjak arról tanúskodnak, hogy jó úton járunk."