Bár már egyre több traktorcsaládhoz kínálnak gyári homlokrakodókat, amelyeket valamelyik nagy rakodógépgyártó szállít a gyártók vagy a forgalmazók számára, azonban sokszor előfordul, hogy utólag kell felszerelni egy adott erőgépünket homlokrakodóval, amelynek kiválasztása több szempont mérlegelését igényli, de ennek elmaradása vagy hiányossága sokszor csak a beszerzés után derül ki.

Homlokrakodó kiválasztáshoz is adtunk tanácsokat - fotó: valtra.com

A múlt hónapban rendezett Bábolnai Gazdanapokon Fliegl átrakókocsik dolgoztak a szántóföldön, pótkocsik sorakoztak az álló-és a mozgó gépbemutatón, valamint az Agro-Center praktikus gépei és alkatrészei is mind bemutatkoztak az érdeklődők előtt. A gazdanapokon készített interjúval azonban megtörtük a megszokott videók sorát, hiszen olyan hasznos tanácsok is elhangzottak a Fliegl Abda cégvezetőjétől, amelyek az év végi adóoptimalizálás szempontjából is fontos információkat tartalmaznak a gazdálkodók számára.

A múlt hónapban rendezett Bábolnai Gazdanapokon Fliegl pótkocsik dolgoztak a szántóföldi bemutatón - fotó: Agroinform.hu

Sokkal könnyebb és költségtakarékosabb megoldás a takarmányt traktorral szállítani, mint teherautóval. Egy új tartálypótkocsi erre nyújt megoldást. A 2-tengelyes, 18 tonna megengedett össztömegű, 33 köbméter térfogatú, alumínium felépítményes pótkocsival 14 tonna takarmányt lehet kiszállítani. Az ürítést a pótkocsira szerelt saját, Mouvex Typhon csavarkompresszor végzi, amit a traktor kardánja hajt meg. Egyetlen fuvarral akár 4 különböző típusú táp is szállítható, aminek silókba történő leürítése kevesebb mint 40 perc.

Egyetlen fuvarral akár 4 különböző típusú táp is szállítható - fotó: Premium Flow Solutions Kft.

A Te traktorodban is van tartalék, így lehet jóval nyomatékosabb. Sőt, ha a kombájn, a szecskázó, a rakodógép, vagy a permetezőgép teljesítményével nem vagy elégedett, akkor is van megoldás. Az AgroEcoPower 2004 óta foglalkozik tehergépjárművek optimalizálásával, és 2007-ben az önjáró mezőgazdasági gépek felé is nyitott a vállalat. Sokan leragadtak a traktorok izmosításánál, pedig ha kicsit utána számolunk, a teljes géppark optimalizálása viszonylag hamar megtérülhet, ha a munkaóra és a gázolajfogyasztás csökkenését kivonjuk az egyenletből.

A Te traktorodban is van tartalék, így lehet jóval nyomatékosabb - fotó: Agroinform.hu

Egy Kecskemét melletti homokbányában került sor az új szériás Lamborghinik "tesztelésére", ami tökéletes helyszínnek bizonyult arra, hogy kiváló felvételek is készülhessenek. Az Auditker Kft. ezeket a gépeket szeretné bemutatni egy, a traktorokhoz tökéletesen passzoló rövid filmmel, viszont a forgatás körülményei legalább annyira izgalmasnak bizonyultak mint maga gépszéria, így meghívásukra mi is kamerát, drónt és mikrofont ragadtunk, és megörökítettük a legjobb pillanatokat.

Egy Kecskemét melletti homokbányában került sor az új szériás Lamborghinik "tesztelésére - fotó: Agroinform.hu

"A kezdő és a profi traktorost is kitűnően szolgálja az Antonio Carraro" Hosszú András így jellemezte első kertészeti traktorát, amely a Marcaliban található szőlőbirtokára érkezett. S hogy miért így vélekedik róla? Azt megtudhattuk tőle.

A kezdő és a profi traktorost is kitűnően szolgálja az Antonio Carraro

Ha október 1. és november 11. között OSRAM járművilágítási terméket vásárol, sorsoláson vehet részt, amelynek fődíja egy spanyol, „La Liga” bajnoki mérkőzés megtekintése Barcelonában vagy Madridban. A piacvezető OSRAM októberi nyereményjátékával is szeretné felhívni a figyelmet a járművilágítás fontosságára! A nyereményjátékban azok vehetnek részt, akik október 1-je és november 11-e között bármilyen OSRAM járművilágítási terméket vásárolnak.

A piacvezető OSRAM októberi nyereményjátékával is szeretné felhívni a figyelmet a járművilágítás fontosságára - fotó: OSRAM

A 8000-es szériájú modellek sikerére alapozva a John Deere vállalat négy új önjáró szecskázó gépet dob piacra, 625 és 970 lóerő motorteljesítmény között. A 9000-es szériájú modellek az önjáró szecskázó gépek piacán létező egyik legkorszerűbb technológiával vannak felszerelve. A John Deere jelenlegi szecskázó gépével összevetve 10%-kal nagyobb termelékenységgel és 10%-kal kevesebb üzemanyag-fogyasztással jellemezhető.

A 9000-es szériájú önbjáró szecskázó modellek egyik legkorszerűbb technológiával vannak felszerelve - fotó: John Deere

Az ország legnagyobb szántóföldi bemutatóján – a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvényen – láthatták először az érdeklődők munka közben az új Diamant 16-os ekét. 4000 darab legyártott eke után megújult a Diamant család. az új gépeket már az Agritechnica kiállításon láthatta a nagyközönség Hannoverben és kíváncsian várták a magyar gazdálkodók, hogy munka közben, hazai körülmények között is megtekinthessék az eszközt.

Kíváncsian várták a magyar gazdálkodók, hogy hazai körülmények között is megtekinthessék a Lemken Diamant 16 ekét - fotó: Agroinform.hu

Az új CLAAS ORBIS 600 SD és ORBIS 750 silókukoricaadapterek nagy és kis tárcsákkal dolgoznak az optimális anyagáramért, a nagy hatékonyságért és a biztos működésért. Az újratervezett T-konzolokkal kialakított lengőkeretes felfüggesztés csökkenti a súlyt és növeli a kopásállóságot. Az új adapternyitási-csukási kinematikával az adapterek néhány másodpercen belül munkaára vagy vonulásra készek.

Bemutatkoztak az új CLAAS ORBIS 600 SD és ORBIS 750 silókukoricaadapterek - fotó: CLAAS

Egy Kecskemét melletti homokbányában került sor az új szériás Lamborghinik "tesztelésére