Gázolaj árak 592 Ft Benzin árak 587 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.72 Ft CHF 421.59 Ft GBP 457.46 Ft

Lekvár 2 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Videós piactér hirdetések Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A lekvár hirdetési kategóriában különféle gyümölcslekvárok között válogathatunk. Lekvárt igazából szinte minden gyümölcsből lehet főzni, és a magyar gasztronómia mindezt ki is használja, hiszen hazánkban egészen komoly hagyománya van a lekvárfőzésnek. A gyümölcslekvárok (vagy másnéven gyümölcsízek, dzsemek) olyan sűrű pépes folyadékok, amelyeket a gyümölcs aprítása és hőkezelése, főzése által készítenek, kiegészítő cukor hozzáadásával vagy anélkül.
A leghagyományosabbnak tekinthető házilekvárok szilvából vagy sárgabarackból készülnek, de manapság már szinte az összes gyümölcsből készítenek lekvárokat és dzsemeket. A legtöbb lekvár általában igen hosszan, állandó keverés mellett, viszonylag mérsékelt hőmérsékleten készül. A lekvárfőzés során a fő cél a víz elpárologtatása, hogy ezáltal a gyümölcsben természetes módon megtalálható cukor koncentrációja a lekvárkészítés szempontjából optimális mértéket érje el. A lekvárok sűrűsödésében a vízkivonás mellett sok esetben a felhasznált gyümölcs pektintartalma is fontos szerepet játszik. A befőzés során a kész lekvárt a főzési folyamat végeztével üvegekbe töltik, majd a lezárt befőttesüvegeket még utólagos hőkezelésnek (dunsztolás) vetik alá.
A lekvárokkal rokon kifejezés a dzsem. Miben különböznek egymástól a lekvárok és a dzsemek? Az eredetileg észak- és nyugat-európai eredetű dzsemek főként abban különböznek a lekvároktól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz(hat)nak, és általában anyagukban jóval kevésbé homogének, mint a szokványos lekvárok. A lekvárok teljes egészében gyümölcsökből készülnek cukor hozzáadásával, míg a dzsemek nem feltétlenül, például egyes zöldségekből is készíthető dzsem. Továbbá dzsemet bizonyos esetekben akár főzés nélkül is lehet készíteni, de a zselésítésnek ilyenkor is nagy szerepe van.
A lekvár rovat apróhirdetései között általában az itthon népszerűnek számító gyümölcsfajtákból főzött lekvárok mind megtalálhatóak, de talán mégis a hungarikumnak is számító szilvalekvárok változatai a legnépszerűbbek: szatmári házi szilvalekvár, besztercei szilva lekvár, rézüstben főtt szilvalekvár, cukor- és tartósítószermentes szilvalekvár, sütésálló szilvalekvár. A sokféle szilvalekvár mellett esetenként találhatunk még házi meggylekvárt, baracklekvárt, körtelekvárt, szamóca lekvárt (és eper dzsemet), illetve kézműves birsalma lekvárokat is.
Olvasson tovább
1.900 Ft
2025. március 20. 14:59 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fehérgyarmat
Hagyományos szatmári szilvalekvár eladó 1900 Ft/kg. Eladásra kínált mennyiség: 1000 kg.
1000 kg
2.300 Ft
2023. szeptember 14. 15:56 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fehérgyarmat
Eredeti szatmári szilvákból (besztercei, nemtudom) házilag ahogy a nagyi csinálta, rézüstben főtt szilvalekvár eladó! Szemenként válogatva, kézzel magozva! Van aszalt szilva, meggy és cseresznye is! Az aszalványok magnélkül vannak! Postán is...
50 kg
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Ezen múlhat, milyen lesz az idei ősz!
Ezen múlhat, milyen lesz az idei ősz!
Szeptemberben jön el az őszi szántás és vetés időszaka is, ami természetesen...
Drónok a szántóföldek felett – de tudják is használni őket a gazdák? + VIDEÓ
Drónok a szántóföldek felett – de tudják is használni őket a gazdák? + VIDEÓ
Bár a gazdák jelentős része már korszerű eszközökkel dolgozik, az adatvezérelt...
Van, ahol már berobbant ez a piac, nálunk még gyerekcipőben jár
Van, ahol már berobbant ez a piac, nálunk még gyerekcipőben jár
A biotej iránti kereslet nő, de a költségek és szabályozások komoly kihívásokat...

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]