dinnye találatok 1 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A zöldség rovatban hazánkban termelt zöldségfajták különféle ajánlataival találkozhatunk. Ennek alapján a zöldség Piactér kategória a következő alkategóriákra bomlik: burgonyafélék, padlizsán, gyökérzöldségek (sárgarépa, gyökér, cékla), hagymafélék, káposztafélék, paprika, paradicsom, tökfélék, kabakosok, egyéb zöldségek.
A kertészeti ágazathoz tartozó zöldségtermesztés általában kifejezetten munkaigényes, ezért művelői lehetőség szerint minél inkább igyekeznek gépesíteni.
A zöldségtermesztés a magyar mezőgazdaság egyik nagy jelentőséggel bíró ágazatát jelenti, amelynek a lakosság élelmiszerellátásában és az ország agrárexportjában is kiemelkedő szerepe van. A hagyományos kiskereskedelmi értékesítés mellett a zöldségek másik nagy felvevőpiacaként az élelmiszeripari feldolgozóipar nagyobb mennyiségű nyersanyagot főként csemegekukoricából és hüvelyesekből (zöldborsó, zöldbab) használ fel, ezek mellett fontosnak tekinthető még az ipari paradicsom, a paprika és a káposztafélék termesztése is.
A friss áruként történő piacos és bolti ellátási láncba kapcsolódó zöldségértékesítés sokkal változatosabb képet mutat, hiszen rengeteg fajta zöldségféle termesztésével foglalkoznak a magyar kertészetekben. Ezek közül különösen kiemelendők a gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, retek, cékla), a hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma), a hüvelyesek (zöldborsó, zöldbab), a tökfélék (uborka, görögdinnye, sárgadinnye, cukkini, sütőtök), a káposztafélék (fehérkáposzta, kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, bimbóskel), a salátafélék, a burgonyafélék (krumpli, batáta), paprika és a paradicsom stb.
Ezek a zöldségfajták (természetesen figyelembe véve a szezonalitást) nagyjából a kategória apróhirdetései között mind meg is jellenek. Az ajánlatok között egyaránt előfordulnak nagyobb és kisebb tételekben gondolkozó gazdák és kereskedők hirdetései is, ahogyan a zöldségfelvásárlással kapcsolatos apróhirdetések szintén megjelennek a rovatban.
Olvasson tovább
6 éve hirdető
2022. július 19. 22:45 Tökfélék, kabakosok Termény Bács-Kiskun, Lakitelek
Őstermelőtől vásárolható nagy mennyiségben piros bélű kiváló minőségű RUBIN görögdinnye. Sárgadinnye is kapható. Ár megegyezés szerint!
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]