Óriási elismerés érte a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó cukrászát: Somodi János bejutott a fagylaltkészítők világbajnokságának döntőjébe, a 2026-os Gelato Festival World Masters-re. A nemzetközi verseny egyik selejtezőjét egy különleges ízvilágú, sütőtök alapú fagylalttal nyerte meg, amely a "Torta della nonna" nevet viseli, és avolai mandulával, valamint zselici hársmézzel készült.
A különleges, Pumpkin Spice Latte-t idéző fagyi nem csupán szezonális újdonságként aratott sikert – a szakmai zsűrit is lenyűgözte. A verseny során komoly figyelmet kapott a fagylalt technikai kivitelezése, a cukorszámítás pontossága és az összetevők egyensúlya is.
Somodi számára ez nemcsak egy személyes siker, hanem az egész balatoni régió elismerése. A versenyen kilenc csapat indult, köztük nemzetközi versenyzők is, de a magyar cukrász krémes fagylaltja mindenkit maga mögé utasított. A zsűri nemcsak a fagyi ízét, hanem szakmai felépítését is részletesen értékelte – és elismerően nyilatkozott róla.
A cukrász már a felkészülési szakaszban van: januárban derül ki, hol és mikor rendezik meg a döntőt, de addig sem tétlen – hamarosan Bolognába utazik továbbképzésre, hogy még magasabb szintre emelje tudását.

Fotó: Facebook
A vendégek már most gratulálnak, a Facebook-oldalán záporoznak az üzenetek, és Somodi bízik benne, hogy a tavaszi újranyitáskor a sikert nemcsak az elismerésekben, hanem a vendégek számában is érezni fogják. Balatonmáriafürdőről tehát egyenesen a világ élvonalába vezet az út – méghozzá egy tökös fagylalttal.
Forrás: sonline.hu
Indexkép: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala


_fill_540x300_0.jpg)

_fill_540x300_0.jpg)





_fill_360x200_0.jpg)
_fill_360x200_0.jpg)

