A Biomassza Magyarország Kft. saját, kedvező felhasználói tapasztalataiból okulva döntött úgy, hogy a Farmi Forest Finn gyártó erdészeti gépeinek magyarországi képviseletével bővíti tevékenységi körét.

Németh Vendel, a Biomassza Magyarország Kft. ügyvezetője a Szentlőrinci Gazdanapokon elmondta az Agroinform szerkesztőinek, hogyan is került társaság kapcsolatba a finnországi céggel.

A Biomassza Magyarország még évekkel ezelőtt megvásárolta a Farmi Forest legnagyobb méretű ágaprítóját saját használatra - és a gép olyan jól bizonyított - mind teljesítményben, mind pedig megbízható munkavégzés terén - hogy az anyavállalat felkérésére, elvállalták a gépek hazai képviseletét.

A Farmi Forest márka 50 év erdészeti tapasztalatát közvetíti a felhasználóknak. 1962-ben az erdészeti gépgyártást faaprító gépekkel kezdték, amelyeket azóta is egy egyszerű mezőgazdasági traktorral lehet mozgatni és üzemeltetni.

A legkisebb gépek kisüzemi használatra készültek és körülbelül 18 cm faátmérőig aprítanak. 38 cm-ig már nagyüzemeket is kiszolgálják és gallyáttörő rendszerüknek köszönhetően nagyon homogén aprítékot állítanak elő.

A termékpalettája megtalálhatók még erdészeti közelítő-csörlők, különböző méretű erdészeti daruk és vario- rendszerű erdészeti közelítőkocsik, rönkszállítók is.

A gépek rugalmasan variálhatók egymással, így az erdészeti kis- es közepes méretű társaságok is nagyon gazdaságosan tudják ezeket az  eszközöket használni, magas kihasználtsággal üzemeltethetőek.

A Farmi Forest eszközök először a Szentlőrinci Gazdanapokon mutatkoztak be -  kifejezetten mezőgazdász közönség előtt. Nagy érdeklődés övezte a gépeket - és rengeteg látogató fordult meg a Biomassza Magyarország Kft. standján. Hamarosan újra találkozhatnak az érdeklődők a finn gyártó eszközeivel az InnoLignum kiállításon Sopronban!