300 főt is meghaladó létszámmal vettek részt a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat és a Mályvavirág Alapítvány közös jótékonysági futógáláján, melyet a vállalat szarvasi vetőmag-feldolgozó üzemében rendeztek meg.

futógála

300 főt is meghaladó létszámmal vettek részt a Corteva Agriscience és a Mályvavirág Alapítvány közös jótékonysági futógáláján – fotó: Corteva Agriscience

A II. Corteva Agriscience – Mályvavirág Futógála célja, hogy felhívja a figyelmet a HPV (humán papillomavírus) prevencióra, a méhnyakszűrés és a HPV elleni védőoltás fontosságára. Az esemény nevezési díjaiból befolyt több mint 1,2 millió forintot, a résztvevők közvetlenül az alapítvány számlájára utalták az eseményt megelőzően.

A Corteva a biztonságot és a környezetvédelmet minden tevékenységében az egyik alapértéke, a Live Safely (Élj biztonságban) szerint tartja szem előtt. Ezért a Corteva küldetésének középpontjában az alkalmazottak, az ügyfelek, valamint a fogyasztók biztonsága és jólléte áll.

Emellett a vállalat a fenntarthatósági stratégiájával összhangban elkötelezett a rászorulók megsegítése mellett és munkatársai önkéntes munkája révén olyan fontos társadalmi kérdésekre hívja fel a figyelmet, mint az élelmiszerbiztonság, a biológiai sokféleség megőrzése, valamint a véradás és az egészségügyi szűrővizsgálatok fontossága.


Gesztesi László, a Corteva magyarországi termelési igazgatója – fotó: Corteva Agriscience

A rendezvény résztvevői a Corteva legnagyobb európai vetőmag-feldolgozó üzemében futottak, amely 1996-os megnyitása óta a régió vetőmagellátásának egyik főszereplője, évente 35-40 ezer tonna Pioneer® hibrid kukorica vetőmagot állít elő, és a régió egyik legnagyobb munkaadója és jelentős adófizetője.

A rendezvény kapcsán Gesztesi László, a Corteva magyarországi termelési igazgatója így nyilatkozott:

"Nagyon nagy öröm számunkra, hogy már második alkalommal adhatunk otthon a futógálának és hogy egyre többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez. Az esemény nem csak egy jó ügyet támogat, hanem kiváló sportolási és kikapcsolódási lehetőséget is kínál a térségben élők és minden idelátogató számára egy exkluzív helyszínen. A Corteva továbbra is örömmel vesz részt a térség közösségi életében és támogatja a rászorulókat. Büszkeséggel tölt el kollégáimnak az elkötelezettsége és odaadása, amit a rendezvény előkészítésekor tanúsítottak és köszönettel tartozunk a Mályvavirág Alapítványnak is, hogy velük együtt dolgozhatunk a magyar nők egészségének támogatásán."

Corteva Agriscience Futogala: a Mályvavirág Alapítvány delegációja – fotó: Corteva Agriscience

Corteva Agriscience Futógála: a Mályvavirág Alapítvány delegációja – fotó: Corteva Agriscience

A Futógálán több távra is nevezhettek a sportolni vágyó résztvevők. A rövidebb távokat kedvelők választhattak a 2 kilométeres „Magvető séta" és a szintén 2 kilométeres futás között. A hosszabb távokat kedvelők pedig nevezhettek a 6 és 10 kilométeres távokra is.

„A Cortevával ez a második év, hogy összekapcsolódunk. Nem csak azért kiemelkedő a társadalmi felelősségvállalásuk, mert támogatnak egy jó ügyet, a HPV prevenciót és a nőgyógyászati daganatos betegek gyógyulását, hanem azért is, mert ezt összekötik a munkavállalóik és a lakosság egészségtudatosságának növelésével, valamint a testmozgással és közben betekintést engednek a vetőmag-feldolgozó üzem működésébe is" – tette hozzá Nagy-Tóth Ildikó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

A Corteva továbbra is elkötelezett az egészségvédelem és a tápláló, egészséges, fenntartható eszközökkel termelt élelmiszerek előállítása mellett és továbbra is keresi az együttműködést azokkal a szervezetekkel, melyekkel együtt dolgozhat ezen célok eléréséért.