A Kubota Corporation a napokban jelentette be, hogy a Buhler Industries Inc. gyártási és termelési tapasztalatait használja fel új mezőgazdasági traktorszériájának gyártásához. Ennek értelmében a Kubota a jelenleg rendelkezésre álló, M7 széria 170 lóerős erőgépeinél is nagyobb teljesítményű, új traktorokat gyárt majd.

Kubota

Az új traktorszéria az M7 széria 170 lóerős erőgépeinél is nagyobb teljesítményű lesz – fotó: ketkata.hu

A Buhler jelentős tapasztalattal rendelkezik a nagy traktorok tervezése, gyártása és forgalmazása terén Észak-Amerikában. Ezért a Kubota úgy döntött, hogy ezt felhasználva ezt az irányt választja a fejlesztési idő javítása és a termékkövetelmények optimalizálása érdekében, hogy megfeleljen a helyi igényeknek.

Ez az új megállapodás lehetővé teszi, hogy a Kubota jelen legyen az észak-amerikai piacon. A vállalat mérnöki szakértelmének köszönhetően az új traktorokat kizárólag a Kubota számára, testre szabottan tervezték a könnyű üzemeltetés és a hatékony működés érdekében.

Kubota

A Kubota Észak-Amerikában terjeszkedik – fotó: ketkata.hu

„Ez a megállapodás mindkét vállalat számára izgalmas” – magyarázta Grant Adolph, a Buhler Industries vezérigazgatója. „A Versatile márka világszerte híres a nagy teljesítményű, megbízható és jól megépített traktorokról. Mivel a Kubota Corporation bővíti jelenlétét a mezőgazdasági gépiparban, ezek a jellemzők a márka minőségi követelményeivel és alapvető értékeivel összhangban vannak.” – olvasható a Kubota közleményében.

A Kubota Corporation az elmúlt években egyre bővülő kínálattal jelenik meg a mezőgazdasági gépek piacán. A Kverneland és Great Plains megvásárlása jól szemlélteti a Kubota vállalat törekvését a nagyobb piaci részesedés megszerzésére.

„A Kubota vállalat az alkatrészek kiválasztásában is részt vett, biztosítva, hogy a traktorok úgy nézzenek ki és olyan érzést kölcsönözzenek a gépkezelőnek, mint a Kubota eddigi erőgépei. A fejlesztési fázisban a traktor könnyű kezelhetőségét részesítettük előnyben és az M7-es szériával szerzett tapasztalatainkból merítettünk." – mondta el a farmprogress.com-nak Martin Carrier, a Kubota termék-marketing managere.

A Buhler vállalat nyilatkozata szerint az új széria fejlesztése öt évvel ezelőtt kezdődött el. A traktorok gyártását az Egyesült Államokban és Kanadában 2019 második felében indítják el a Buhler Winnipeg-i gyárában, követve a Kubota eddigi stratégiáját, hogy bekerüljön az észak-amerikai nagy traktorpiacra.

A gazdálkodók először 2019 második felében láthatják majd az új traktorokat az Amerikai Egyesült Államok és Kanada piacain. A vállalat a modellek piacra dobásakor hozza nyilvánosságra a modellek konkrét típusait, azok teljesítménytartományát és kulcsfontosságú jellemzőit.