A ma7.sk beszámolója szerint még vizsgálja a rendőrség a szörnyű szerencsétlenség körülményeit.

A hír szerint az áldozatot és a felborult erőgépet a munkatársa találta meg, aki azért indult a fiatalember keresésére, mert már hosszabb ideje nem jelentkezett. A helyszínre érkező férfi megpróbált segíteni, hívta a mentőket, kihúzta a társát a traktorból és elsősegélyben részesítette. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani és az orvos elrendelte a törvényszéki boncolást. A rendőrség is vizsgálja a baleset okát és körülményeit.

fotó: https://ma7.sk / Tasr

A hírhez mellékelt fotón sajnos nem látszik jól, hogy a traktor mögött milyen munkagép dolgozhatott, ám a rét állapotából talán arra következtethetünk, hogy a fiatalember kaszával vagy rendterítővel dolgozhatott. A baleset helyszíne változatos domborzati viszonyok között, lejtős területen fekszik.

Az ehhez hasonló tragikus balesetek híre az egész gazdatársadalmat megrendítik, hiszen ilyenkor mindenki belegondol, hogy hányszor került már munkavégzés közben veszélyhelyzetbe.

Az Agroinform.hu portál gazdálkodó olvasói a Fórum rovatban külön topic-ot szenteltek a mezőgazdasági balesetekre. A részvétnyilvánításon túl itt gyakran elemzik a balesetek lehetséges körülményeit és azt, hogy vajon hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát.

Gondoljuk át munkába indulás előtt az időjárás- és a területi adottságok okozta kockázati tényezőket!