Az már megszokott látvány, ha egy horgásztavon etetőhajók viszik be a pecások szerelékét, de hamarosan már nem a vízen, hanem a levegőből érkezik a segítség, hiszen hazánkba is megérkeztek az etetődrónok – írja a borsonline.hu.

"Cápahorgászaton vettem részt Dél-Afrikában, ahol drónnal vitték be a szerelékünket 200-300 méter távolságra, mert olyan nagy volt a hullám, hogy egyik csónak sem birkózott volna meg vele. Körülbelül egy perc alatt a helyén volt a felszerelésünk. Innen jött az ötlet, hogy ezt Magyarországon is be lehetne vezetni, mert vannak olyan tavak, ahol nem engedélyezett a csónakhasználat, a halak pedig olyan távolságra vannak, amit dobással nem tudsz elérni" – mondta Katona József ötletgazda.

Ez a horgászdrón egy egyszerű modell, amely beviszi és leteszi a felszerelést, és egy biztonsági funkciónak köszönhetően akkor is visszatér a gazdájához, ha lemerül az akkumulátor. 500 méterig képes bevinni a 2-3 kilós szereléket is.


A tervek szerint egyéb eszközökkel – többek között csalitartó és -szóró tartállyal – is el fogják látni, így a bojlis horgászok etetésre is tudják majd használni.

Fontos azonban kiemelni, hogy a drón vezetéséhez vizsgát kell tenni, és biztosítást is kell rá kötni, majd besoroltatni, ami olyan, mint az autóknál a vizsgáztatás.

Indexkép: Pixabay